Bornova'da Depremzedelere 'Emsal artışı' müjdesi

TAKİP ET

Bornova Belediyesi Kasım ayı olağan Meclisi gerçekleştirildi. Gerçekleşen Mecliste depremzedelerin merakla beklediği emsal artışı oy birliği ile karara bağlandı.

Mediha EKİCİ/ İZMİR GÜNDEMİ- Bornova Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Bornova Nikah Dairesi’nde gerçekleşti. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un başkanlığında gerçekleşen mecliste gündem emsal kararıydı.

EMSAL ARTIŞI MÜJDESİ
CHP ve AKP Grubu; Bornova’da 30 Ekim 2020 depremi sonrasında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların halinde yüzde 20, ada bazında başvuru yapılması halinde yüzde 30 emsal artışı verilmesi için Meclis’e ayrı ayrı önerge verdi. Önergeler birlikte görüşülmek dönüşümü için parsel bazında başvuru yapılması üzere oy birliği ile gündeme alındı. Gündeme alınan önergeler, Acil kaydıyla İmar Komisyonuna havale edildi.
Önergelerin görüşülmesi için Meclis’e yarım saat ara verildi.  Aranın ardından imar komisyonundan oy birliğiyle gelen önergeler ile Meclis’ten oybirliği ile geçti.

BAŞKAN İDUĞ
Başkan İduğ ise komisyonlara teşekkür ederek, “Uygulama bütünlüğü içerisinde İzmir’i planlamak ve yönetmek çok değerlidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda kararını hepimiz sabırla bekleyeceğiz” dedi.

BORNOVA’NIN RİSRKLERİNİ ORTADAN KALDIRACAK ÇALIŞMA
Erzene Mahallesinde 113/17 sokağın kuzeyinde yer alan, hukuki el atma davalarına konu 477 ada 69 ve 70 parselin bulunduğu alanda 1/1000 ölçekli Uygulamam İmar Planı değişikliği önergesi İmar Komisyonundan oy çokluğu ile geldi. 

Başkan Mustafa İduğ ise, “Buradaki rakam beni yakından etkiliyor. 29 milyon lira Bornova Belediyesi’nin, 37 milyon Büyükşehir Belediyesi’nin ödemesi gereken bir kamulaştırma bedeli var. Burada sıralamadan çok böyle bir kaynağın Bornova’nın risklerini ortadan kaldıracak bir çalışma olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı
 

bornova belediyesi emsal artışı bayraklı meclis mustafa iduğ