Bornova'da engelsiz futbol: "Farkındalığı fark etmek lazım"

TAKİP ET

Bornova'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü halı saha etkinliğiyle gerçekleştirildi.  Başkan İduğ ve meclis üyeleri ile İzmir Çağdaş Göremeyenler Spor Kulübü arasında gerçekleşen maç beraberlik ile sonuçlandı. Maçın ardından açıklama yapan Başkan İduğ, " Ne kadar fark edersek o kadar yardımcı olacağız. Gerçekten bugün onlarla birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Farkındalığı fark etmek lazım" dedi.

Aziz GÜNEŞ- İZMİR GÜNDEMİ Bornova'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü halısaha etkinliğiyle gerçekleşti. Büyükpark Halı saha'da Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve meclis üyeleri, Sesi Görenler Futbol Ligi Şampiyonu olan İzmir Çağdaş Göremeyenler Spor Kulübü ile sahaya çıkarak engelliler için farkındalık oluşturdular.



"BU FARKINDALIĞIN FARK EDİLMESİNİ İSTİYORUZ"
Halı saha maçına katılan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, " Öncellikle bu konuda farkındalık yaratan Bornova Belediyesi Meclis üyelerine, birlikte bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Biz bunun tüm Türkiye'de engel olmadığını her şekilde bir araya gelebileceğimizi ortaya koymak için bugün bir aradayız. Bu farkındalığın tüm Türkiye'de de fark edilmesini arzu ediyoruz.  Biz 83 milyon birlikte yaşıyoruz. İleriki günlerde birlikte yapmamız gereken çalışmalar var. Bugünü onların birincisi olarak görebilirsiniz" açıklamasını yaptı.



İDUĞ'DAN EMPATİ VURGUSU
Büyükpark’taki halı sahada gerçekleştirilen maçta, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve meclis üyelerinden oluşan futbol takımı ve “Sesi Görenler Futbol Ligi”nde şampiyon olan İzmir Çağdaş Görmeyenler Spor Kulübü karşılaştı. Maç 3-3 eşitlilikle sona erdi. Maçın ardından futbolculara hediyeler veren Başkan İduğ, "Onların yaşadıklarını sahada yaşadığımızda en çok hissettiğimiz şey empati yapmak oldu. Empati yaptığın zaman onların yaşamları çok zor ve yaşadıkları zorlukları kolaylaştırmak için o yaşantının içine girmek lazım. Bugün biz onu yaptık ve başka alanlarda da aynı şekilde yanlarında olacağız. Bütün hedefimiz bu dünyadaki tüm engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak üzerine olacak. Ne kadar fark edersek o kadar yardımcı olacağız. Gerçekten bugün onlarla birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Farkındalığı fark etmek lazım" dedi.


 

bornova belediyesi mustafa iduğ 3 aralık dünya engelliler günü halı saha maçı