Bornova'daki kira krizinde sadece 2 kişi değilmiş! İşte gerçekler!

TAKİP ET

Bornova Belediyesi'nde kurban satış yerlerinin kiralarının şirket hesabına değil de şirket yetkilisinin eşinin hesabına yatırılması skandalında yeni gelişme yaşandı. Başkan İduğ'un 2 kişi hesaba para yatırdığı süreçte 11 kişinin aynı hesaba para yatırdığı iddia edildi.

İZMİR GÜNDEMİ/ Bornova Belediyesi’nde liyakatli kadrolar görevini yapmaya devam ediyor. Bornova Belediyesi’nde geçtiğimiz gün gündeme getirdiğimiz Işıkkent Mahallesi’nde kurulan hayvan satış yerlerinin kiralanması skandalında yeni gelişme yaşandı.

Bornova Belediyesi'nde neler oluyor! Kira şirkete değil yengeye!

Başkan İduğ mecliste, kiralanan 2 yerin parasının İZBAŞ şirket yetkilisinin eşinin hesabına yatırıldığı belirtilmişken, aslında gerçeğin öyle olmadığı  11 yerin parasının aynı hesaba yatırıldığı iddia edildi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un, geçtiğimiz günlerde mecliste yaptığı açıklamayla olayı doğrularken, 118 satış yerinden sadece 2 tanesinin şirket yetkilisinin eşinin hesabına yattığını söylemişti. Bugün ortaya çıkan dekontlarla birlikte gerçeğin 2 değil 11 olduğu iddia edildi. 
Mecliste açıklama yapan İduğ, “Teftiş Kurulu'nun raporuna göre olması gereken bir ihmal ve hata varsa gereği yapılır. Makbuzların karşılaştırılmasını da İZBAŞ'ın Genel Müdürü ve Muhasebe birimi yapmıştır. Bizce herhangi bir sıkıntıyı yok ama bu yöntem doğru değildir. Teftiş Kurulu'nun bu kararı alması sonucunda gereği yapılacaktır. 2 ay içerisinde sonuçlanmış olur. Aynı titizlikle takip edeceğim” diye konuşmuştu.
ŞİMDİ NE OLACAK?
Bornova’da yaşanan sürecin ardından Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un olayın ardından Teftiş Kurulu’nun 2 ay içinde hazırlayacağı raporu mu bekleyeceği, yoksa yetkili personel ile ilgili bir disiplin kararı alıp almayacağı ise merak konusu oldu.


İŞTE BAZI DEKONTLAR!

bornova belediyesi kira kurban satış yeri skandal bornoava belediye başkanı mustafa iduğ kılıçdaroğlu