Buca Belediyesinde en düşük işçi maaşı 21.100 TL olarak belirlendi

TAKİP ET

Görüşmelerin sonrasında, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve Genel İş 5 No'lu Şube Başkanı Savaş Aras, işçilere sevindirici haberi verdiler.

Genel-İş Sendikası'na bağlı olan ve örgütlülüğü Buca Belediyesi'nde bulunan işçiler, ek zam talepleri nedeniyle 3 gün süren bir iş durdurma eylemi gerçekleştirdi. 

İşçilerin ekonomik kriz gerekçesiyle ret cevabı almasından sonra, bugün saat 16:00'da yeni bir görüşme masası kuruldu. Bu görüşmeler sonucunda, işçilerin yüzde 50 zam talebi karşılandı.

Bin 500 işçinin, Buca Belediyesi'nde ek protokol talebi nedeniyle başlattığı eylemler, olumlu bir sonuca ulaştı. Bu kapsamda, belediyede en düşük işçi maaşı 21.100 TL olarak belirlendi.

 

EMEKÇİYİ EZDİRMEYİZ

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, gerçekleştirilen toplantı sonucunun olumlu sonuçlandığını ifade ederek her daim emekçinin yanında olduklarını vurguladı, "Emek en yüce değerdi. Bunun bilinciyle emekçilerimizi ülkemizdeki ağır ekonomik şartlara ezdirmedik. Ek zam talep görüşmelerini ortak mutabakat ile tamamladık. Belediyemizdeki en düşük işçi gelirini bugünden itibaren 21.100 TL olarak belirledik. Şu andan itibaren eylemler sona ermiştir. Bundan sonra daha güçlü şekilde, daha büyük bir şevkleyarının Bucası için çalışmaya devam edeceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun."

buca belediyesi eylem ek protokol talebi en düşük işçi maaşı