Buca Meclisi'nde iktidar hizmetlerine, vergi yanıtı!

TAKİP ET

Buca Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu AK Parti iktidarının yaptığı hizmetlere vurgu yaparken, Meclis Birinci Başkan Vekili İlhan Dal " Sonuçta devlet bunu bizim verdiğimiz vergilerle yapıyor. Vatandaşın verdiği vergileri bize döndürmüş oluyor. " dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Buca Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın birinci oturumu gerçekleştirildi. Buca Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen oturum Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın yokluğunda Meclis Birinci Başkan Vekili İlhan Dal idaresinde gerçekleşti.

AK PARTİ’YE GELİN

Buca'da yaptıkları hizmetleri gündeme getiren AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, "  Geçen mecliste aynı dilek temennilerde bulunmuştuk 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimde vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Aynı şekilde her iki seçimde oy kullanan bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. budara demokrasinin ne kadar güçlü olduğunu herkesin sandığa gelip oy kullanması, bilinçli olarak sandığa gelmesi, sandığa millet iradesi yansıdığı için teşekkürü borç biliyoruz. 21 yıl bu ülkede bir fiil iktidardayız. Milletimizin verdiği kararla 5 sene daha iktidardayız. Bizim ölçümüz her zaman millete hizmet. Millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik anlayışı ile eser siyaseti ile bugünlere geldik.  Buca’da yaptığımız hizmetler… Buca’da kangren olan cezaevini kaldırılması, Seyfi Demirsoy Hastanesi’nin ilçemize kazandırılması, kaymakamlık binamızı yapmamız… Ayrıca İZBAN’daki TCDDY’ye ait demiryolunun Sevgi Yolu Buca Belediyesi’ne aktarılması… Biz bunları yapmamıza rağmen belediyemizden bir icraat olarak göremiyoruz. Sevgi Yolu’nu verdik ama halka sunulacak bir eser göremiyoruz. En güzel cevabı milletimiz sandıkta vermiştir İnşallah 2024’te Buca’yı AK Parti belediyeciliğiyle tanıştıracağız. İlhan Bey’le bir önceki meclisteki konuşmamıza istinaden de söylemek isterim eğer iktidar olmak istiyorsanız AK Parti’ye gelin " ifadesini kullandı.

BUCA'YLA İLGİLİ SORUNLARLA…

Şirinyer Park alanı tadilatına ilişkin herhangi bir hamle yapılmadığına dair vurgu yapan AK Parti Meclis üyesi İsa Nezir "Buca da özellikle çocuklar, kadınlar ve aileler ilaçlama konusunda çok rahatsız. Haşere ve sinek ileri boyutta… Bu ilaçlamanın bizzat yapılması gerekiyor. Bu sorun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin olsa da Buca'yla ilgili sorunlarla Buca Büyükşehir Belediyesi ilgilenmeli.  Bu rahatsızlığı muhtarlar, vatandaşlar nezdinde dile getiriyor. Geçen mecliste Şirinyer Parkı ile görüştüğümde hemen müdahale edildi ve hemen başlıyoruz dendi ama 1 aydır her hangi bir başlama yok. Bu toz toprak yazın daha da çekilmez hale gelince. Şirinyer Parkı'nın bir an önce yerine getirilmesini talep ediyoruz" dedi.

ÖNEMLİ BİR KONU

Pazar Yeri su ve elektrik sorununa değinen AK Parti Meclis üyesi İbrahim Şengöz,"Yıkılan ceza evin arkasın sonradan yapılmış bir Pazar Yeri var. Vatandaşlar içimiz için esnaf için kıymetli bir yer. Buradaki insanlar için su elektik ve WC sorunu var. Bir yer yapıldı elektik sorunu var. Su en büyük ihtiyaç. Oradaki esnaf için değil vatandaş içinde önemli bir konu" İfadelerini kullandı.

DEVLET VERDİĞİMİZ VERGİLERLE YAPIYOR

 AK Partili Gündoğdu'ya cevap veren Başkan Vekili İlhan Dal,"Buca’ya yapılan hizmetler hepimiz için çok kıymetli. Gerek Buca Belediyesi'nin gerekse iktidarın Buca’da yaptıkları. Sonuçta devlet bunu bizim verdiğimiz vergilerle yapıyor. Vatandaşın verdiği vergileri bize döndürmüş oluyor. Biz görevini yaptığı için teşekkür ediyorum Sevgi Yolu konusu… Biz tahsisi ettik neden hemen başlamıyorsunuz şeklinde olmuyor. Projeleri, ihaleleri. Zaman alan şeyler bunlar. Biraz daha sabır rica ediyoruz. Biz, işbirliğimizin devamını diliyoruz. Tıpkı cezaevi alanı gibi. Dolayısıyla kenti ilgilendiren konularda bundan sonra da birlikte hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.