Buğra Gökçe: "İzmir lider kent olacak"

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koydu. Buğra Gökçe CHP İzmir İl Binası önünde bir adaylık konuşması gerçekleştirdi.

Bir konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: "Sürekli partililerimiz diyor ki çok yoğun bir dönemden geçiyorasunuz. CHP çin yerel seçim dönemleri düğün dönemleridir. Tabi ki düğün dönemlerinde görev alan tüm arkadşalarımız yorulacak. Biz bu yerel seçimi de düğün havasında atalacağız. 30 ilçenin 30'unda ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de CHP bayrağını bir kere daha dalgalandıracağız. Bunun için çalışmaya söz veriyor musunuz? Sizler Buğra Gökce'yi yaptığı hizmetlerden hatırlıyorsunuz. İzmir'e emeği geçmiş uzun yıllar emek vermiş başarılı bir bürokratımız şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için yola çıkıyor. Yolunuz açık olsun" dedi. 

"İZMİR ATATÜRK'E KALPTEN BAĞLI"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökçe bir açıklama yaparak: “Öyle bir yolculuğa çıktık ki, hayatımın en güzel, en mutlu günlerini yaşıyorum. İzmirliler özgürlüğün ve hoşgörünün timsalidir. Her İzmirli bir çift mavi gözün ışığında Cumhuriyet devrimlerinin, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin temsilcidir. Ben bu güzel duruşa, Cumhuriyete aşık, demokrasiye sevdalı yüreklerin gösterdiği örneğe sevdalıyım. İzmir annemin evi, kalbimin mücevheridir. İzmir Büyük Atatürk’e kalpten bağlı, Büyük Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan, dinlenmeden yürüyenlerin kentidir" dedi.

"İZMİR'İ LİDER KENT YAPMAK İSTİYORUZ"

Buğra Gökçe İzmir’i lider kent yapmak istediğini belirterek: “İzmir benim 2008’de koruma kurulu üyesi olaran atandığım yuvamdır. 18 ay İstanbul’a göreve gittim. İkametgahım İzmir’de kaldı. Arzum, aidiyetim, hizmet etme isteğim tek bir şehredir. İzmir’edir. Bu güzel şehre 2008’den beri çeşitli kademelerde hizmet etme onurunu yaşadıktan sonra, şimdi hep birlikte yepyeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Hedefimiz belli, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in öncülüğünde, partimizin iktidar ve yüzyılın değişimi yolculuğuna katkı sunmak, bu güzel şehre, bu şehrin birbirinden güzel insanlarına hizmet etmek, İzmir’i sadece Türkiye’nin değil, geniş Akdeniz ve Ege bölgesinin lider kenti yapmak için ilk adımları atıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"DEĞİŞİME İZMİR ÖNDERLİK EDECEK"

Değişime İzmir’in önderlik edeceğini belirten Aday Adayı Buğra Gökçe: "Bugün burada Türkiye’de ilk defa akademik kariyer sahibi bir şehir plancısı bir büyükşehire adaylığını açıklıyor.  Kınık’ın Soma’ya komşu dağ köyünden, Kiraz’ın Nazilli’ye komşu dağ köyüne kadar bu şehrin her yerine gittim. Adım atmadığım ilçe, hizmet etmek için sokaklarında gezmediğim mahalle kalmadı. Çünkü ben bu şehre sevdalıyım. Bu güzel kentin insanları benim ailem. Ben sizlere bağlıyım. Yüzyılın değişimi ve halkın iktidarına öncülük etmek İzmir’e yakışır. Değişim ve halkın iktidarını kurmak da İzmirlilerin bize verdiği görevdir. Buradan bütün İzmirlilere sesleniyorum. Biz işte sizin verdiğiniz bu göreve talibiz.  Biz yüzyılın değişimini diyoruz, halkın iktidarını kurmak, demokrasiyi ve adaleti bu güzel ülkeye geri getirmek için söz veriyoruz: İzmir örnek olacak, İzmir’in gücü yüzyılın değişimine güç verecek, katkı sunacak" diye konuştu. 

"HİZMETTE YARIŞA GİRECEĞİZ"

Hizmette büyük bir yarış içerisine gireceğini belirten Buğra Gökçe "Uzmanlık alanım da en çok en çok nitelikli hizmet edebilme fırsatı bulduğum İzmir. Buradan ilan ediyorum: Hizmette büyük bir yarış içerisine gireceğiz. Dünyadaki en iyi şehircilik örnekleriyle, örnek projelerle sadece Türkiye’de değil, dünyada adı parlayan bir belediyecilik performansı göstereceğiz. Bu güzel şehrin karşı karşıya olduğu deprem, altyapı, kentsel dönüşüm, ulaşım gibi sorunları çözmek için 7/24 çalışacağız" dedi. 

"İKLİM KRİZİ İLE MÜCADELE EDECEĞİZ"

İklim krizi ile mücadele edilmesi gerektiğini belirten Buğra Gökçe: “"Biz 21’inci yüzyılın tekniklerinden, imkanlarından yararlanacağız, 21’inci yüzyılın sorunlarına 21’inci yüzyılın çözümlerini sunacağız. İklim krizi ile mücadele bizim için öncelikli bir alandır. Biz İzmir’in ekolojik varlığını korumak, sürdürülebilir kalkınma ile gelecek kuşaklara önemli bir miras bırakmak istiyoruz. Ankara’daki beyefendilerin böyle bir derdi yok. Onlar şehirlerimizin afet direncini arttırmak, iklim kriziyle mücadele etmek, konut krizini çözmek filan böyle konularla ilgilenmiyorlar. Onlar şehirlerimize rant gözüyle bakıyor, biz halk için halka hizmet ederken onlar rant için ranta hizmet peşinde koşuyor. O zihniyetin yarattığı acı manzarayı da hep birlikte 6 Şubat’ta gördük. 6 Şubat’ta insanlarımızı sadece deprem öldürmedi. İmar afları ile çürük yapılara ruhsat veren zihniyet de öldürdü.  Şehirlerimiz deprem direnci kazanmak, güçlenmek zorunda. Bugün hala bu konuya “biz nasıl buradan para kazanırız, nasıl yeni adımlar atarak yandaşlarımıza yeni rant imkanları yaratırız” diyenler var. Bunları görüyoruz. Bir de bizim gibi şehirlerimizi güçlendirmek, insanlarımızı tabutta yaşamaktan kurtarmak için gecesini, gündüzüne katanlar var" diye konuştu. 

"DEĞİŞİMİN RUHU BİZİZ"

Değişim mesajlarına devam eden Buğra Gökçe: “Artık değişimin ruhunu bu kentte var etmemiz gerekiyor. Değişimin ruhu biziz. Sizlersiniz. Hepimiziz. Değişimin ruhu kalbi vatan sevgisiyle dolu, nabzı vatan sana canım feda diye atan milyonlardır, İzmirlilerdir. Biz birlikte yüreyeceğiz, birlikte başaracağız. Yolumuz uzun. Bu yolu da hep birlikte yürüyeceğiz. Kalbi kırık olan varsa ona elimizi uzatacağız kalbini kazanacağız, kırgın olan varsa gönlünü alacağız, hiç kimse kendini öteki hissetmeyecek, hiç kimse dışlanmayacak. Bizim amacımız kalpler kazanmak, sevgiyi büyütmek, İzmirlileri birleştirmek, elele kol kola birlikte yürümek. Önce 2024 sonra 2028’de büyük hedeflerimiz var. Kazanacağız.  Biz kazandıkça Türkiye kazanacak. Biz kazandıkça haksızlık azalacak, hukuksuzluk azalacak, adalet gelecek, değişim gelecek, yenilik gelecek, gençlerimizin yüzü gülecek, kadınlar huzur ve güven içerisinde yaşayacak. Bu büyük yolculuğa destek olan, omuz veren, katkı sunan tüm arkadaşlarımıza, hepinize tek tek teşekkür ediyor, kalpten sevgilerimi sunuyorum. Güneş ufuktan şimdi doğa, Yürüyelim arkadaşlar!" ifadelerini kullandı. 

buğra gökçe