Burak Oğuz davası görüşüldü! Davadan ne sonuç çıktı?

TAKİP ET

FETO ve YPD Terör Örgütüne üye olmak suçlaması ile tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'un bugün gerçekleşen duruşmasında dava 21 Mayıs'a ertelendi ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.

FETO ve YPD Terör Örgütüne üye olmak suçlaması ile tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un bugün gerçekleşen duruşmasında dava 21 Mayıs’a ertelendi ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.
 
Burak Oğuz’un davasından ne sonuç çıktı?
Duruşmaya CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İl Yöneticisi Şener  Akdemir, CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli ve  CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan katıldı.
 
‘İLİŞKİMİZ SADECE TİCARİ’
Burak Oğuz lehine savunma veren tanıkla Oğuz ile sadece ticari ilişkileri olduğunu söylediler. Kendisi ile ticaret dışında herhangi bir ilişkileri olmadığını belirten tanıklar, Oğuz’u bunun dışında tanımadıklarını aktardılar.
 
‘AFRİKA GEZİSİ’NE ABDULLAH GÜL’DE KATILDI’
Burak Oğuz ise ifadesinde “Benim bu koşullarda burada tutuklu kalmam kabul edilemez, ben Afrika gezine Abdullah Gül ile gittim.  Yani dönemin siyasileri de o gezide yer alıyordu” dedi.
 
‘HERKESİ TUTUKLAMAMLISINIZ’
Burak Oğuz’un avukatları ise yaptıkları savunmada herkesin o dönem bir şekilde FETÖ ile   ilişkisi olduğunu dile getirerek, şu savunmada bulundular; “Avukatların da ticari olarak o dönem o kişilerle ülkemizde ilişkisi olmuştur, doktorların da olmuştur, mali müşavirlerin de yani herkesi tutuklanmanız gerekiyor. Burak Bey’in 420 müşterisinden sadece 5 kişi FETÖ üyesi çıkmıştır ve Burak Bey 2012 ‘den önce o kişilerle irtibatını kesmiştir”
Sevilcan GÜNAY / EHAEGE
 

burak oğuz ne sonuç çıktı