Bursalı'dan yerel yönetime eleştiri: İş makyaj yapmak değil!

TAKİP ET

Şebnem Bursalı basın toplantısı gerçekleştirdi. Bursalı" Gelen şikayetlerin yüzde 99.99' u yerel yönetimle ilgili. İş makyaj yapmak değil. "dedi.

Nur Dayı- İZMİR GÜNDEMİ-  AK Parti İzmir 1. Bölge 3. Sıra milletvekili adayı Şebnem Bursalı Movenpick Otel ' de basınla bir araya geldi. Toplantıda kendisini tanıtan Şebnem Bursalı akabinde basın mensuplarının sorularına yanıtlar verdi.

Şebnem Bursalı'nın ‘Basın Buluşması’ programına AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ömür Şanlı, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Soytekin, Kader Ertemiz ve İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Neşe Çakmak da katıldı.

İŞ MAKYAJ YAPMAK DEĞİL

İzmir'de sahada çalışırken kendisine gelen şikayetlerin çoğunun yerel yönetimden kaynaklı olduğunu aktaran Bursalı,"  Sahada bugüne kadar karşılaştığım eleştiriler yerel yönetimle ilgili hem ilçe belediyeleri hem de büyükşehirle ilgili. Bana söylenen eleştirileri ya da şikayetleri İzmir'li olarak bu sorunların zamanla arttığını görüyorum.  Gelen şikayetlerin yüzde 99.99' u yerel yönetimle ilgili en baştaki sorun ulaşımla ilgili alternatif yolların olmaması sorun. Körfezin kokusu sorun, ben çocuktum bu körfez kokuyordu hala kokuyor. Bisikletli, tramvaylı… Makyaj güzel. İş makyaj yapmak değil. Kavga etmeye gelmedik çözüm üretmeye geldik. Çeyrek asırdan beri İzmir'de yerel iktidar CHP'li Belediyelerde. Yapılan hizmetlerde, hizmet siyaseti dışında algı siyaseti daha çok. Daha çok algı üreterek yaptıkları siyasetten daha güçlü görüyoruz. Bana iletilen şikayetler yerel iktidarın yapmadıkları ya da yapamadıkları ile ilgili." dedi.

MASANIN BU TARAFI FARKLI

Şebnem Bursalı, "Sahaya indiğimiz, seçim çalışmalarına başladığımız tam iki hafta oldu. Geldiğim günden beri il deki arkadaşlarımı sıkıştırıyorum beni arkadaşlarımla buluşturun diye kısmet bugüneymiş.  Bir iş yapıyorsanız ben üzüm yemenin peşindeyim bağcıyı dövmekle işim yok. Mesaimi bir şeyi ortaya koymak için harcıyorum. Mesleki anlamda haberi getirmek için olur.  Siyasette de bir şey yapmak istiyorum. Bana güvenilip böyle bir fırsat verilmiş ,benim bu güveni boşa çıkarmamam lazım. Bana böyle bir yol açıldı. Bu yolda İzmir'de böyle bir yola çıktığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. İzmir AK Parti teşkilatımdan, Ömür vekilimle sahadayız 15 gündür. 30 yıldır siyaset izlemiş, yazmış, konuşmuş bir gazeteci olarak yeni birçok şey öğreniyorum. Masanın bu tarafı farklı ve keyifliymiş. Geçmişin siyaseti izleme fırsatı bana şimdi çok şey kazandırdı." dedi

ÇİZGİM NE İSE BURADA DA O OLACAK

Siyaseti neden yaptığını anlatan Şebnem Bursalı "30 yılın tecrübesini burada değerlendirmek ve en doğru yerden başlayarak bu yolculuğa devam edeceğim. İzmir benim hem yaşadığım hem de İzmir'i yaşadığım yer. Gazetecilik yaptığım için sorunları dile getirme görevim oldu. Sorunların çözümünde nasıl bir katkım olur diye yola çıkıyorum. Bana neden siyaset yapıyorsun? Diye soruyorlar gazetecilikte çizgim ne ise burada da çizgimiz aynı olacak. Devlet, millet, bayrak, Atatürk kırmızı çizgimiz ne ise o minimal de olacak. Kadınlarla ilgili projelerde gençlerle olmak istiyorum. 30 yılımı Şebnem Bursalı varsa sizlerle beraber basın ve medya alanında da sorunların çözümü noktasında güzel şeyleri birlikte yapmak istiyorum.  Burada hep bir kardeşiniz arkadaşınız var. Ben hep buradayım." İfadelerini kullandı.

O HİKAYEYİ YAZACAĞIZ

Ömür Şanlı,  "Benim üzerimizde de çok emeğiniz var. Kordon esnafı rızkını kazanıyorsa sizin sayenizde. Tente konusunda da devamlı esnafımızın yanında oldunuz. İşlerini büyütmelerine yardımcı oldunuz. Allah hepinizden razı olsun. Şebnem Hanım sizden biri, inşallah bu dönemde sahip çıkacaksınız. Esnafımız bana ‘İzmir’de bir hikaye yazacağız. “8. sırada da olsa seni Ankara’ya yollayacağız’ dediler. İnşallah şehrimizde o hikayeyi yazacağız" ifadelerini kullandı.

SAHADA OLMAYI SEVDİM

Sahada çalışmayı nasıl buldunuz sorusuna Şebnem Bursalı,"Hepimiz hangi kıdemde olursak olalım insan ilişkisi her zaman olmalı. Sermayen ne dediklerinde insan diyorum. Gazetecilikte ne kadar insan biriktirirsen sana dönüşler oluyor. Sahada da o enerjiyi alıyorum İzmir zor dediler. Ak parti olarak birlikte geziyoruz. Bugüne kadar sahada geriye dönük kötü bir bakış bile göremedik. İnsanlara dokunduğunuzda bir şey anlattığınızda insanlar sizi dinliyorlar. Partinize yakın hissetmiyor olabilirler ama sizi yinede dinliyorlar.   Ben sahada olmayı sevdim. Kendi inandığımız şeyleri yazıyoruz."

Rekor Bir Oy Bekliyoruz

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın AK Parti'nin İzmir'den birinci ve ikinci bölgeden 3'er aday bile çıkaramayacağı söylemine cevap veren Şebnem Bursalı," Kendi bölgemizde3 değil  8'i zorluyoruz , çıkarıyoruz. Saha yüz yüze geldiğimizde anketler tartışmalı. O anki X kurum yaptı tartışmalı diyoruz. En iyi anket seçmenle yüz yüze olduğunda söylenendir. En çıplak halinle karşılarına çıkıyorsun. Tek tek elini sıkarken dili ile söylemese bile gözü ile söylüyor. İzmir en zor alanı deniyor. En zor denilen alanda bile biz böyleysek, biz rekor bir oy bekliyoruz. Türkiye de de bir sorun beklemiyoruz. Cumhurbaşkanımızın 1.  Turda seçilmesinde herhangi bir sorun görmüyoruz. Cumhur İttifakı olarak nitelikli çoğunlukla yer alacağımıza hiçbir kuşkumuz yok. Sahaya inince acabaların hepsi gitti. Sisyesetçi kimliğimden öte gazeteci kimliğim ile söylüyorum." dedi.

BELİRLEYEN BİZLER OLDUK

Bursalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayınlarına çıkması nedeniyle kendisi hakkında çıkan ‘yanlı’ eleştirilerine de cevap verdi . "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı yayınlarda yer aldım. Bunu belirleyen Cumhurbaşkanı tarafı ya da İletişim Başkanlığı tarafı olmadı. Bunu belirleyen bizler olduk. Belirleyen üst kurumlar oldu. Bunları belirleyen Turkuaz medya tarafı oldu. Patronaj kimin soru soracağını belirliyor. Benim canlı yayında soru sormamda Hep Turkuaz medya yönetimi oldu. Karşı tarafın ya da iletişim başkanlığının belirlediği bir gazeteci topluluğu olmadığını söyleyebilirim. " dedi

8'İ GARANTİLEDİK

İzmir üzerindeki iddialarına ilişkin konuşan Şebnem Bursalı,"İzmir deki seçimlerde iddialarımızı sözden çok icraat ile ortaya koyan partiyiz. Cumhurbaşkanımız ne hedef gösterdiyse bunun üstüne çıkarak bir başarı göstermiş olduk. 14 Mayısta sandıktan çıkan sonuçla konuşmayı tercih ederim. İzmir'de yapılmışlar yapılacakların temini, İddiamız 9'a 9 ,10'a 10 gibi değil ama  Ömür Vekilim söyledi 8'i garantiledik. Sözden ziyade yaptıklarımızla ortaya koyuyoruz. İzmir'de rekor bir oy alacağımızı söylüyoruz. Bir rakam bir şey değil ama 14 Mayıs'tan sonra bir daha konuşalım."ifadelerini kullandı.

VARLIK YOKLUK SEÇİMİ

14Mayıs seçiminin önemine vurgu yapan Bursalı,"14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Her seçim Kendinden öncekinden farklı bir ikilimle gelir. Bu seçimle ilgili önceki için beka derlerken bu seçim varlık yokluk seçimi. öyle bir seçimi gidiyoruz ki bir tarafta Cumhur İttifakı bir tarafta Millet İttifakı. Birlikte omuz omuza, el ele durdukları, verdiklere mesajlara baktığımızda bundan sonra ki Türkiye i 100 yıl için hayati bir kararın verileceğini düşünüyorum. Her seçim kendisi için önemli ama sandıktan çıkan sonuç Türkiye 100 yılına yakışır bir süreç olacağına inancım sonsuz." dedi.

6+1 MASA

İzmir'li vatandaşların sahada CHP'nin HDP ortaklığından rahatsızlık duyduğunu söyleyen Bursalı," Burada 6'lı masanın süreci 10 ay sürdü. O süreci gazeteci olarak takip ederken haberlerimde 6+1 masa şeklinde görürsünüz. HDP masa ardında konuşularak masanın ortağı olduğunu söyledik. Kemal Bey'in adaylığı ilan edilince HDP'nin de ortaklığı kesinleşti. Atatürk'ün kurduğu partinin bugün Cumhuriyete, 40 bin şehidimizin kanının olduğu PKK bir terör örgütü değildir, diyen siyasi zihniyetle aynı masada olması, Kemal Bey'in adaylığının destekleniyor olması gerçek Cumhuriyet Halk Parti'lilerin rahatsızlığını duyduk." dedi.

NE TARTIŞMADAN NE POLEMİKTEN KAÇARIM
Bursalı, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun 23 Nisan töreninde Bursalı, Şanlı ve Sait Başdaş'ın milletvekilleri için ayrılan bölümde oturmalarına tepki göstermesine de cevap verdi. Bursalı, “Ne tartışmadan ne polemikten kaçarım. Tecrübemde iyi. Geldiğim gün Yeni Asır’ı ziyarete gittiğimde ben kavga etmeye gelmedim dedim. Kavga etmek tarzım değil. Ben üzüm yemenin peşindeyim ama kırmızı çizgilere dokunulma söz konusu olduğunda efeleniriz. Bir tarafım efe, bir tarafım Arnavut. Hiç kavgadan korkmadım, korkmam. Gazetecilim boyunca kavgadan hiç kaçmadım ama kavgadan beslenen biri değil. CHP’nin il başkanına cevap vermememin sebebi kavgadan kaçmak değil, Ömür Vekilim cevap verdi. Beni arayanlara, ‘Ömür Başkanımın verdiği cevabının aynısı veriyorum’ dedim. Başka bir şey demeye de gerek yok” dedi.

 

şebnem bursalı ak parti