Büyükşehir'den borçlanma talebi!

TAKİP ET

2022 yılında İZSU-İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne elektrik enerjisi tedarik edilmesi amacıyla bankalardan 50 milyonluk kredi çekilmesi planlanıyor. Başkan Soyer Aralık ayı meclis oturumunda meclisten yetki isteyecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZETAŞ'ın borçlanma talebi meclisin Aralık ayı gündemine girdi. 

2022 yılında İZSU-İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne elektrik enerjisi tedarik edilmesi amacıyla bankalardan 50 milyonluk kredi çekilmesi planlanıyor. 

Başkan Soyer Aralık ayı ilk oturumunda meclisten bu yetki için onay isteyecek. 

İlgili önergede şu ifadelere yer verildi: İZETAŞ-İzmir Elektrik Tedarik A.Ş.’nin 06/12/2021 tarihli ve 2021/02 sayılı Yazısına konu; 2022 yılında İZSU-İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne elektrik enerjisi tedarik edilmesi amacıyla bankalardan 50.000.000,00-TL’lik nakit ticari kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmaların yapılması, krediye ait gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname ve Protokollerin imzalanması, kredi kullanımı ile ilgili oluşabilecek bankalar ve resmi kurumlar nezdinde her türlü işlemlerin yapılması ve tamamlanması, sözleşme, taahhütname imzalanması ile ilgili banka/bankalar nezdinde her türlü hesap açılması konularında ve krediye ait her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi. (İşletme ve Destek Hiz.Dai.Bşk.E.495476)

izmir büyükşehir belediyesi borçlanma talebi meclis tunç soyer izsu asgari ücret ne zaman belli olacak sergen yalçın