Büyükşehir'den farkındalık yaratan proje: Turuncu Bahçe!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Komisyonu'nun 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında farkındalık yaratacakları Turuncu Bahçe fidanlıkları mecliste komisyondan geldiği haliyle kabul edildi.

Aylin Bayram/ İZMİR GÜNDEMİ-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Uğradıkları şiddet sonucu yaşamını yitiren kadınların anısına ve aynı zamanda şiddetle mücadelede BM’nin öngördüğü farkındalık etkinlik günleri olan 25 Kasım-10 Aralık günleri arasında her yıl Orman Genel Müdürlüğünün göstereceği bir ormanlık alanda ya da İzmir Büyükşehir Belediyesinin ve İlçe Belediyelerinin göstereceği yeşil alanlarda Turuncu Bahçe ismiyle fidan dikilmesi ve bu alanlara verilen ismin anlamını ifade eden görsel anlatımın yerinde yapılması, şiddetle mücadeleye ilişkin kamu spotlarına yer verilmesi, BM Genel Kurulu Kararlarına bu şekilde aynı zamanda çevreci bir yaklaşımla yerel yönetim olarak katkı sağlanmasına Yazılı Önergenin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Çevre ve Sağlık – Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonları Raporu komisyondan geldiği haliyle kabul edildi.
  Komisyon da ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Nilay Kökkılınç, İzel Zenginobuz Derinsu, Birgül Sural Üner, Sıla İlgi Akkaş, Gamze Gül Çamur, Sultan İpekli yer alıyor.

212 İŞ YERİ VE HANE SU BASKINIYLA YÜZ YÜZE GELDİGündem dışı konuşmalar bölümünde konuşan Başkan Soyer, kentte önceki gün gerçekleşen ve gündelik hayatı olumsuz etkileyen yağış üzerinden bilgilendirme yaptı. Soyer, “212 iş yeri ve hane su baskınıyla yüz yüze kaldı. Biz sabaha kadar ekiplerimizle hem hasarı tespit etmeye yönelik hem de mağduriyetleri gidermeye çalıştık. Bu bize ihbarla gelenler. Sizlerin varsa eğer mağduriyeti olduğunu bildikleriniz, paylaşın. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmek istemiyoruz. Her türlü destekle yanlarında olacağız” dedi.