Büyükşehir'den trafiği rahatlatacak hamle... O bölgeye alt geçit geliyor!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi, trafiği rahatlatmak için flaş bir adım attı. Gıda Çarşısı ile Mürselpaşa Bulvarı'nı doğrudan bağlayacak olan ve İZBAN hattının altından geçecek alt geçit projesi için ihaleye çıkıldı. Projenin Gıda Carşı ile stat çevresindeki yoğunluğu azaltacağı ve Ege Mahallesi'nden Mürselpaşa'ya yapılacak köprü için alternatif yollar oluşturacağı öğrenildi.

Sonkale İzmir'in haberine göre;İzmir trafiğini rahatlatmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mürselpaşa Karayolu'na alt geçit yapılması için düğmeye bastı. 

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden onay alınırken, 2 adet 40 metre TCDD karayolu alt geçidi ve 450 metre bağlantı yolları ile kavşak düzenlemesi için 27 Aralık Pazartesi günü ihaleye çıkılacağı duyuruldu. İhaleye yerli ve yabancı firmaların teklif verebileceği, projenin yer tesliminin ardından bir yılda tamamlanacağı belirtildi.

ALTERNATİF YOLLAR OLACAK

Alt geçit projesinin tamamlanması ile Gıda Çarşısı ile Mürselpaşa Bulvarı'nı doğrudan bağlanacağını öğrenildi. İZBAN hattının altından geçecek alt geçidin Atatürk Stadı ve Gıda Çarşısı çevresindeki trafik yoğunluğunu azaltacağı, Ege Mahallesi'nden Mürselpaşa Bulvarı'na yapılması düşünülen köprü için alternatif yollar oluşturcağı belirtildi.

izmir trafik alt geçit yoğunluk ihale