Büyükşehir'in dava açtığı o planlar yeniden askıda

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonrasında Danıştay tarafından iptal edilen Menderes Gümüldür'de mülkiyeti hazineye ait arazide yapılacak turizm tesisi planları yeniden askıya çıktı. Özelleştirme İdaresi'nin yaptığı planlar Büyükşehir tarafından onanırken 24 Aralık tarihine kadar incelemeye açıldı.

Büyükşehir, bodrum katlarda yataklı bölümlerin devamı olarak gösterilen bar, gece kulübü, restoran ve cafe gibi geniş alanların emsale sadece yüzde 50’sinin dahil edilmesine itiraz etmişti.

Mülkiyeti hazineye ait Menderes Gümüldür’de bulunan 54 bin metrekare arazide yapılacak turizm tesislerine ilişkin imar planları askıya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onandıktan sonra 24 Aralık tarihine kadar askıda kalacak olan planlar Özelleştirme İdaresi tarafından yapılmıştı.

Maliye hazinesinin önce özelleştirme idaresine devri sonrasında da planlanarak satışının öngörüldüğü çalışmada mahkeme süreci nedeniyle aksamalar meydana gelmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava Danıştay’ta onaylanınca bölge plansız kalmıştı. Danıştay kararları gereği yeniden çalışma yapan özelleştirme idaresi eksikleri tamamlayarak denize sıfır alanda “tercihli kullanım” kararı getirdi. Satışı yapıldıktan sonra yerin sahibi olacak tüzel ya da özel kişiler istedikleri takdirde bölgede konut, turizm, otel ya da günübirlik tesis inşa edebilecek.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi önceki planlarda yataklı alanın devamı olarak gösterilen kafe, bar, gece kulübü, restoran gibi alanların sadece yüzde 50’sinin emsale dahil edilmesine yönelik plan notuna itiraz etmişti. Büyükşehir ayrıca plan notları dışında ulaşım, yol güzergahı gibi konularda da ayrıntılı açıklama talebinde bulunmuştu.

İŞTE BÜYÜKŞEHİR VE MENDERES BELEDİYESİNİN GÖRÜŞLERİ


(egedesoznsöz)

izmir büyükşehir belediyesi plan gece kulübü bar mahkeme gümüldür menderes