Büyükşehir'in o tesisi öğrencilere ev oldu!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca'da hayata geçirilen sosyal tesis ile üniversiteli öğrencilerin barınma sorununa destek sağlandı. Başkan Tunç Soyer, sosyal medya hesabından paylaştığı video da öğrenciler, aradan geçen süreçte yaşadıklarını değerlendirdi.

İZMİR GÜNDEMİ/ Üniversitelerde yüz yüze eğitim kararının alınmasının ardından başlayan yurt sorunu, üniversitelilerin ülke genelinde ‘Barınamıyoruz’ eylemlerine dönüşmüştü. CHP’li Büyükşehir ve ilçe belediyeleri de kentteki sorunları çözüm üretmek adına ülke genelinde kampanyalar düzenleyerek, gençlerin barınma sorununun çözülmesine katkı sağladılar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN A.Ş’de Buca’da hayata geçirdiği sosyal tesis ile İzmir’de üniversiteyi kazanan öğrencilerin barınmalarını sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile üniversitelilerin aradan geçen süreçte duydukları memnuniyeti aktararak, gençlere, “Ne Aykut ne de Rüyam valizini toplayıp gitmedi.Bu hikaye güzel bitti” dedi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren İZELMAN A.Ş Genel Müdürü Burak Alp Ersen ise, “Ülke genelinde gelişen, öğrenci kardeşlerimizin barınamıyoruz eylemlerine tabi ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer kayıtsız kalamazdı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen kardeşlerimize barınma olanağı sağladık. Onları burada en güzel şekilde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Onların biz bir ailesiyiz. Bence bu mesele bir ülke meselesidir. Çocuklarımız okuyacakları okullarda barınma ve yemek yeme gibi sorunları olmadan yaşayabilmeliler. Geleceğimizi eminim ki bu genç kardeşlerimizle birlikte yükselteceğiz” diye konuştu.

İşte o video,

İzmir Büyükşehir'in o tesisi öğrencilere ev oldu!


 

İZELMAN barınamıyoruz Tunç Soyer Buca Sosyal Tesisi Burak Alp Ersen izmir izmir öğrenci yurdu