Büyükşehir Meclisi'nde gerilim: İşçiler salonu bastı!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı sırasında DİSK'e bağlı işçiler toplantının yapıldığı salonu bastı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı ilk oturumunun gerçekleştiği sırada bir grup işçi sloganlar atarak salona girdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı ilk olağan meclis oturumunu işgal eden sendika üyeleri, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi sıralarına yönelik 'kıdem tazminatımıza dokundurmayacağız' sloganları attı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in itirazlarına rağmen salonu terk etmeyen sendika üyelerine, AK Parti ve MHP sıralarından sert tepki geldi. Sendika üyelerinin şov yaptığını belirten meclis üyeleri Başkan Soyer'in olaya hemen müdahile etmesi gerektiğini söyledi. Başkan Soyer'in güvenlik görevlilerini salona müdahile etmeye davet etmesi üzerine salonu terk eden sendika üyeleri Cumhur İttifakı üyelerinin sözleri üzerine yeniden durarak, AK Parti ve MHP sıralarına doğru slogan attı.

Yaşanan gelişmeler sonrası ise AK Parti ve CHP arasında da gerginlik yaşandı. AK Parti ve MHP sıralarının şov yaptırma söylemleri üzerine  olaya müdahil olan CHP sıraları sonrası, iki grup arasında itişmeler yaşandı.
Sendika üyelerinin salonu terketmesi sonrası ise Başkan Soyer, sendika üyelerinin yaptığı davranışı asla kabul edemeyeceklerini söyledi.

Eylemcilerin salondan ayrılmasının ardınan meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde devam ediliyor.(Egedesonsöz)