Büyükşehir ve Bornova'dan örnek işbirliği: Bornova turizme kazandırılacak!

TAKİP ET

Bornova Kültür Adası oluşumu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Törende konuşan Başkan Soyer, 'İzmir Homeros'un gücüyle yeni bir dünya markası kazanacak' açıklamasını yaparken Başkan İduğ ise , 'Sahip olduğumuz değerleri satın alarak kente kazandırmaya çalışıyoruz. Bornova tarihi dokuyu izleyebilecekleri bir yer olacak' dedi.

Aylin BAYRAM UYĞUR- İZMİR GÜNDEMİ Bornova’nın tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılması, kent kültürünün güçlendirilmesi ve geliştirilmesi, yurt içi ve yurt dışında bilinirliğinin arttırılması amacıyla HİSÇED, Levanten Derneği ve DİDER olarak üç dernek bir araya gelerek kurduğu ‘Bornova Kültür Adası’ oluşumu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İmza törenine ev sahipliği yapan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, meclis üyeleri ve STK’lar katılım gösterdi.

“TARİH FIŞKIRIYOR”

Bornova Kültür Adası projesini kente kazandırmak için harekete geçtiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Bornova bir tarım, bir ticaret ve bunun yanı sıra bir turizm kenti. Burada Levanten yerlerin dışında Homeros var, tarih fışkırıyor. Çok değerli bir kentte yaşıyoruz ve sizlerle bunu çok daha iyi bir noktaya getireceğimize inanıyoruz. Sahip olduğumuz değerleri satın alarak kente kazandırmaya çalışıyoruz. Bunların hepsi birleştirildiğinde gerçekten Bornova tarihi dokuyu izleyebilecekleri bir yer olacak. Bunu başarabileceğimize inanıyorum” açıklamasını yaptı.

 

“HOMEROS DÜNYA MARKASI OLACAK”

Bornova’yı İzmir turizmine bir destinasyon olarak kazandırdıklarını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tüm Türkiye ve elbette İzmir, insanlığın çok renkli ve çok sesli bir kültür mirasıdır. Anadolu ve Trakya, tepeden tırnağa bir ören yeridir. Bugün, bu mirasımızı korumak için her şeyden evvel kalıcı bir vizyona ihtiyaç duyduğumuz çok açık. Çünkü somut ve somut olmayan kültür mirasının araştırılması ve korunması sadece akademik bir konu değildir. Kültür mirasımızın ihya edilmesi aynı zamanda ekonomik bir meseledir. Sosyal bir meseledir. Konumuz, sadece geçmişin korunması değil, aynı zamanda geleceğin inşa edilmesidir. Biliyoruz ki, geçmişinden bihaber olanlar, geleceğe asla yön veremez. Bu nedenle bir belediye başkanının asli görevi hizmet ettiği şehrin doğa ve kültür mirasını yaşatmaktır. Her konuda olduğu gibi İzmir’in kültür mirasını yaşatmak için de sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve ilçe belediyelerimiz ile ortak hareket ediyoruz. Bornova Kültür Adası Projesi ile ilçemizin kültür mirası noktalarını koruyor ve gelecek kuşaklara taşıyoruz. Dahası bu bölgeyi İzmir turizmine yeni bir destinasyon olarak kazandırıyoruz. İzmir Homeros’un gücüyle yeni bir dünya markası kazanacak. Bornova Kültür Adası Projesi’nin yürütücülüğünü, Hizmet Sektörü Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneği, İzmir Levantenler Derneği ve Dünya Kenti İzmir Derneği yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi de projenin icrasında her türlü desteği veriyor. Bugün attığımız adım sayesinde 8 bin 500 yıllık Yeşilova Höyüğü, Homeros Vadisi ve Levanten köşkleri arasında bir zaman yolculuğuna çıkabileceğiz. Böylelikle şehrimiz, insanlık tarihinin 8500 yılının tek bir günde deneyimlendiği evrensel bir destinasyon haline gelecek. Bu eşsiz alanın dünyada ve ülkemizde daha iyi tanıtılması için hiç şüphesiz ki var gücümüzle çalışacağız. Bornova Kültür Adası Projesi’nin Bornova ilçemize ve Dünya Kenti İzmir hedefimize çok büyük katkılar sunacağına yürekten inanıyorum” dedi.