Cemil Tugay'dan Göztepe'ye Atatürk'lü gönderme!

TAKİP ET

Göztepe'nin 95 yıl aradan sonra yuvasına dönmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Gürsel Aksel Stadyumu dün Beşiktaş maçı ile kapılarını açmasının ardından statta yer alan Binali Yıldırım posteri dikkat çekti.

Ege’ye Bakış’tan Ege Kesebir’in haberine göre Göztepe’nin 95 yıl aradan sonra yuvasına dönmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Gürsel Aksel Stadyumu dün Beşiktaş maçı ile kapılarını açmasının ardından statta yer alan Binali Yıldırım posteri dikkat çekti. Karşıyakalılar sosyal medya hesaplarında görüntüleri paylaşarak ‘Böyle stadımız olacaksa hiç olmasın daha iyi’ ifadelerini kullandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da fotoğraflı gönderme yaparak tepki gösterdi.

Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu dün Beşiktaş maçı ile birlikte 95 yıl aradan sonra kapılarını açtı. Göztepe taraftarı tarihe bir güne tanıklık ederken maça büyük kortej eşliğinde yürüdü. Açılış maçında kapalı tribünün üzerine Türk Bayrağı ile Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterlerinin yanına stadın temelini atan Binali Yıldırım’ın da fotoğrafının yer alması tartışmalara yol açtı. Karşıyakalılar sosyal medya hesabından posterleri paylaşarak tepki gösterdi. Karşıyaka Belediye Başkanı da Karşıyaka arması ile Atatürk’ün fotoğrafını paylaşarak Göztepe’ye gönderme yaptı.

Büyükkarcı Göztepe maçında
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı dün açılışı gerçekleşen Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın Beşiktaş maçına giderek İzmir kulüpleri ile birlik fotoğrafı verdi. Altınordu Futbol Kulübü resmi hesabından başkanların yer aldığı fotoğrafı yayınlayarak Göztepe’nin mutluluğuna ortak olduğunu belirtti. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, İzmir Spor Kulüpleri Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil birlikte fotoğrafı çektirerek ‘Göztepe’ye hayırlı olsun’ mesajı verildi.
 
Başkan Tugay’dan fotoğraflı gönderme
Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda posterlerin fotoğraflarının yayılmasının ardından Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da “Hesapsızca sevilen şeyler vardır hayatta…” ifadelerini kullanarak Atatürk ve Karşıyaka armasını paylaşarak Göztepe’ye gönderme yaptı. Geçtiğimiz haftalarda katıldığı TV programında Göztepe Stadı hakkında açıklamalarda bulunan Tugay’a Göztepeli taraftarlar tepki göstermişti. Tugay’ın, “Karşıyaka’ya bir stat yapılacaksa Göztepe Stadı gibi olmasın. Stadın mimari görüntüsü bir kent için uygunsuz ve çok rahatsız edici. İçi iyi olabilir ama dıştan sade kale gibi görüntüsü olan bir yer. O bina kaç sene orada kalır bilemem ama kaldığı sürece kente kötü görüntü vermeye devam edecektir” açıklamalarına sarı kırmızı taraftarlar sert yanıt vermişti. Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Tugay’ın açıklamasına çok üzüldüğünü belirterek açıklama yapmıştı. Cemil Tugay’ın sözlerine cevap veren Sepil, “Bu halen İzmir’in eski temsil ettiği kafanın söylediği şeyler. Karşıyakalılar kadar ben de üzgünüm. Karşıyaka’nın stadının olması için bir kulüp başkanı ne kadar ağırlık koyabilecekse ben koymaya hazırım” diye konuştu.

Karşıyakalı taraftarlardan sert sözler
Karşıyakalılar sosyal medya hesaplarından Göztepe’nin açılış maçında açılan posterleri paylaştı. Karşıyaka tribün lideri Taner Ütüklerli posterleri fotoğraflarını paylaşarak “Böyle stat olacaksak olmaz olsun… Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” ifadelerini kullandı. Karşıyaka Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı ise ‘yazıklar olsun’ etiketiyle fotoğrafı paylaşırken, “Hep anlattık, anlatmaya çalıştık. Bazı zavallılar bizi anlamadılar. Atam sen rahat uyu Karşıyaka taraftarı Cumhuriyetin yılmaz bekçileridir… Mevzu ne olursa olsun” ifadeleriyle dikkat çekti.

Tugay ile Büyükkarcı karşı karşıya gelmişti
Karşıyaka’da 31 Mart itibariyle göreve gelmesinin ardından Karşıyaka’nın hiçbir maçını kaçırmayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın bir basket maçı öncesi eşinin protokol listesinde yer almamasının ardından Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı ile araları açılmıştı. Tugay, Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu ön sıralarda yer almasını ve belediye yöneticilerine hiç yer verilmemesini eleştirmişti. Tugay kulüp yönetimine tepki göstererek bir sonraki hafta olan Fenerbahçe maçına gitmeyeceğini açıklayarak maça katılmamıştı. Karşıyaka Belediyesi’ne ait olan salonda elektrik, su, personel, salon bakımı gibi hizmetler belediye tarafından Karşıyaka Spor Kulübü’ne ücretsiz olarak veriliyor.

Tugay ile Büyükkarcı’yı tesis hamlesi de karşı karşıya getirdi
Turgay Büyükkarcı’nın Ak Partili yöneticilerle bir arada durması Başkan Tugay tarafından eleştirilmişti. Mavişehir’de yapılması planlanan futbol, basketbol ve voleybol takımlarına altyapı tesisi Tugay ile Büyükkarcı’yı karşı karşıya getirmişti. Tugay “Stat ihtiyacı ve borçlar kulübümüzün önündeki en önemli sorunlardır. Bu sorunlar üzerinden siyaset yapılması, siyasi istismarlara kulübün aracı edilmesi bizi en çok rahatsız etmeye devam eden konudur” ifadelerine yer vermişti. Stat ihtiyacı ve borçlar kulübün önündeki en önemli sorunlar olduğunu belirten Tugay, “Bu sorunlar üzerinden siyaset yapılması, siyasi istismarlara kulübün aracı edilmesi bizi en çok rahatsız etmeye devam eden konudur. Bu çerçevede belediye başkanımız özenli davranmaya devam edecektir. Kulüp yönetimimizin de bazı siyasetçilerin kulüp üzerinden siyasi rant çabasına izin verilmemesine özen göstermesi en öncelikli dileğimizdir.”

Ak Partili Çiftçioğlu ateş püskürdü: O posterler Karşıyaka’da da açılacak
Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu sosyal medya hesabından Karşıyakalı taraftarlara ve Başkan Cemil Tugay’a ateş püskürdü. Karşıyaka Stadı yapılıp açıldığı anda o posterlerinde Karşıyaka’da olacağını ifade eden Çiftçioğlu şunları belirtti;

“Karşıyaka Belediye Başkanı fesat Cemil Tugay’a yakınlığı ile bilinen, sözde Karşıyaka Taraftar Grubu’nu temsil eden bir İnstagram hesabı #MustafaKemalinAskerleriyiz diyerek Göztepe Stadı’nda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın resimlerinin asılışını eleştiriyor.

Hemen akabinden fitneci Başkan Cemil Tugay şahsi İnstagram hesabından #KafSinKaf arması ile Atatürk istismarı yaparak bir paylaşım yapıyor.

Cemil Tugay akılcı bir yönetim izlemiyorsun, gittiğin her yere huzursuzluk taşıyorsun. Bu fitneciliği yapmaya ve yaptırmaya hakkın yok! İzmir’e yapılan statlar için hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de Sayın Başbakanımıza müteşekkiriz, Karşıyaka Stadı yapılıp açıldığında inşallah oraya da o resimleri asacağız”
 

göztepe gürsel aksel cemil tugay binali yıldırım izmir stad yeni açılış