Çeşme'de "Çadır" krizi! Belediye'den ilk açıklama geldi!

TAKİP ET

İHA'nın haberine göre İzmir'in turizm kenti Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı'da Roman vatandaşların yaşadığı yaklaşık 100 çadır Çeşme Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım nedeniyle bazı Roman vatandaşlar sinir krizi geçirirken, yıkıma direnen bir kişi gözaltına alındı. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Çeşme Belediyesi yetkilileri ise konunun çevreden gelen yoğun şikayetler üzerine alındığını söyledi.

İhlas Haber Ajansı'nin haberine göre İzmir'in turizm kenti Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı'da Roman vatandaşların yaşadığı yaklaşık 100 çadır Çeşme Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım nedeniyle bazı Roman vatandaşlar sinir krizi geçirirken, yıkıma direnen bir kişi gözaltına alındı.

Ünlü turizm bölgesi Alaçatı'nın Şahintepe bölgesinde yaklaşık 10 yıldır çadır ve barakalarda yaşam mücadelesi veren Roman vatandaşlar, bu sabah bölgeye gelen Çeşme Belediyesi yıkım ekiplerini karşılarında buldu. Ekipler, zabıta ve emniyet görevlileri nezaretinde yaklaşık 300 Roman vatandaşın yaşadığı 100 çadırı yıktı. Roman vatandaşlardan bazıları yıkım sırasında ekiplere direnirken, yaşanan gerginlikte 1 kişi gözaltına alındı. Yaşam alanları yıkılan bazı vatandaşların sinir krizi geçirdiği görüntülere yansıdı. Kısa bir süre sonra çadırların bulunduğu alan enkaz yığınları ile doldu.

"Karar kaymakamlığın"
Çeşme Belediyesi'nden gazetemize yapılan açıklamada ise verilen kararın vatandaşlar tarafından gelen yoğun şikayetler üzerine alındığını söyledi. . Gazetemize konuşan belediye yetkilisi " Çadırların yıkılması kararı belediyemiz tarafından alınan bir karardır. Çevrede bulunan vatandaşların belediyemize şikayetleri doğrultusunda, bugün bu yıkımı gerçekleştirmek zorunda kaldık. Biz belediye olarak roman vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk. Pandemi sürecinde gerek gıda gerekse diğer ihtiyaçları konusunda elimizden geleni yaptık. Bundan sonraki süreçte de roman vatandaşlarımız için elimziden geleni yapma devam edeceğiz" dedi.
 






çeşme belediyesi roman çadır