Çeşme Festivali 2 yıl aradan sonra yeniden başlıyor... Başkan Oran'dan barış vurgusu!

TAKİP ET

1980'li ve 90'lı yıllara damgasını vuran, Türkiye'nin en önemli müzik festivalleri arasında yer alan ve Çeşme Festivali 'Müzik & Kültür Duraklarıyla' 2 yıllık zorunlu pandemi arasından sonra yeniden hayata geçiyor. Festival öncesi açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Sevgiye inanan herkesi, kol kola şarkılar söylemeye ve dünyaya barış mesajları vermeye bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

İZMİR GÜNDEMİ- Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran bu yıl 22-25 Eylül tarihleri arasında “Balkan” temasıyla düzenlenecek olan "Çeşme Festivali" öncesi  basın mensuplarıyla bir araya geldi.

1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran, Türkiye'nin en önemli müzik festivalleri arasında yer alan ve Çeşme Festivali “Müzik & Kültür Duraklarıyla” 2 yıllık zorunlu pandemi arasından sonra yeniden hayata geçiyor.

FESTİVALDE 'BALKAN' TEMASI 

2 yıl aradan sonra tekrar başlayacak olan Çeşme festivali lansmanında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "3 yılı aşkın bir süredir tüm bu zenginliklerimiz korumak, çoğaltmak ve dünya ile paylaşmak için büyük bir aşk ve yoğun bir emekle çalışıyoruz. Biz sen ben yok biz var diyerek yola çıktık. Ve daima sevgi kazanacak inancı ile yola çıktık. Dünyanın dört bir köşesinde süren ayrıştırıcı yaklaşımlar, can yakışı çatışmalar içinde sürüklenen insanlığın hoşgörü kültürümüz ile yaralarını bir nebze olsun sarmaya koşulsuz sevgiyle geleceğe yeniden umutla bakmaya her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Çağdaş, bağımsız ve aydınlık yarınların ancak Mustafa Kemal’in devrimleri ışığında olabileceğine inanıyoruz. Sanatın iyileştirici günü bilerek Çeşme'nin sanatla bağını günden güne zenginleştirerek 12 ay yaşayan bir kent olması için sağlam adımlar atıyoruz. 80-90’lı yıllarda büyük ses getiren,canlı yayınlarla çeşmeyi dünyaya tanıtan, gençliğimin en güzel yıllarında çalıştığım ve koordinatörlüğe yükseldiğim Çeşme Festivalimizi, 25 yıl aradan sonra yeniden buluşturmamızın temeli bu anlayışa dayanıyor. 2019 yılında ‘Ege’nin İki Yakası’ başlığıyla Çeşme Festivali efsanesini başlattık. 2 yıl zorunlu pandemi arasından ardında festivalimizi bu yıl, tarihi bağlarımızın en zengin parçası olan ‘Balkanlar’ temasıyla gerçekleştiriyoruz.

ÇEŞME'DE DOLU DOLU PROGRAM 

Başkan Oran, "Bugün aramızda kilometreler varmış gibi görünse de gittikleri her yere sevgiyi, hoşgörüyü ter etmeden zenginlik katan kardeşlerimizle kimsenin koparamayacağı kültürel ve tarihi bağlarımız var. Çeşme’de her bir ailemizin ferdi Balkan kimliğinin renklerini taşıyor. 22-25 Eylül’de gerçekleştireceğimiz festivalimizde bu kültürü ve gastrominin izlerini paylaşarak sevginin ve umudun ışığını yansıtacağız. 4 gün sürecek festivalimizde Balkan Paradise Orkestra, Cenk Bosnalı gibi konserlerin yanı sıra İlber Ortaylı’nın Balkan Göçü, Moğollar Grubu’nun solisti Cahit Berkay’ın ‘Ülke Ülke Balkan Müziği’ söyleşileri, belgesel gösterimleri dopdolu bir festival yaşayacağız. Ulu önderimizin yurtta barış, dünyada barış hedefine inanan Çeşme ailemizin dünyayla paylaşabileceği en önemli zenginliği umut, hoşgörü ve sevgidir. Sevgiye inana herkesi, kol kola şarkılar söylemeye ve dünyaya barış mesajları vermeye bekliyoruz” dedi.