CHP Bergama'dan AKP'li Sürekli'ye sert çıkış: Belediye yönetimini devralan hangi zihniyettir?

TAKİP ET

CHP Bergama İlçe Başkanlığı, AKP İzmir il Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin yol yapım çalışmalarıyla ilgili sorumluluğu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden beklemesine tepki gösterdi. Başkan Canbaz, "İzmir Büyükşehir Belediyemiz üstüne düşen-düşmeyen her hizmeti yapacaktır. AKP'nin Bergama Belediye Başkanı'nın halka merkezi iktidarın olanaklarıyla yapmayı vaat edip, ardından köylünün ata mirası tarlasını satarak yapmayı hedeflediği bir yol yapma anlayışını unutmuş değiliz" açıklamasını yaptı.

İZMİR GÜNDEMİ- CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, AKP İzmir il Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin yol yapım çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
 AKP'nin yönettiği Bergama Belediyesi'nin merkezi iktidarın olanaklarıyla yol yapma vaatlerinin altının boş olduğunu ve köylülerin arazilerini satarak yapmak istemelerine sitem eden Canbaz, AKP İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin yol çalışmalarının sorumluluğunu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yüklemesine tepki gösterdi. Başkan Canbaz,  "Son günlerde iktidar partisinin İzmir İl Başkanlığı'nı yürüten Kerem Ali Sürekli'nin ilçemiz köyleri ve büyükşehir hizmetleriyle ilgili serzenişlerini dinlemekteyiz. Sayın Sürekli; ilçemizde vatandaşa  "yol yapacağız, yol sorununu bitireceğiz " diyerek belediye yönetimini devralan zihniyetin kendi partisinin belediye başkanı olduğunu unutup, yapılmayan yolları ve çözümü yine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bekleme azmini göstermiştir.  Birbirine iki komsu köyü örnek göstererek ayrımcılığı bizzat kendisi yapmış olan Sürekli' ye buradan sesleniyoruz; iyi bildiğini iddia ettiği yöremizde köylerimiz arasında danışma, yardımlaşma AKP'nin bu tür söylemlerle ayrıştırma zihniyetine rağmen hala devam etmektedir. Şöyle ki; birbirine bölgesel anlamda komşu olan köylerimiz ve bu köylerimizin muhtarları da sadece kendi köyüne hizmet istemek yerine,  hizmeti de dayanışma halinde bölgelerine istemektedirler. Çok iyi bildiğini iddia ettikleri bölgemizde muhtarlarımızda insanımız gibi her daim dayanışma halindedirler. Tabi ki imkân dâhilinde,  iş sırasıyla İzmir Büyükşehir Belediyemiz üstüne düşen-düşmeyen her hizmeti yapacaktır. Lakin Sayın Sürekli'nin mensubu bulunduğu AKP'nin Bergama Belediye Başkanı'nın halka merkezi iktidarın olanaklarıyla yapmayı vaat edip, ardından köylünün ata mirası tarlasını satarak yapmayı hedeflediği bir yol yapma,  hizmet etme anlayışını unutmuş değiliz. Takipçisi olmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı. 

"BERGAMA ŞANTİYE YERİ GİBİ!"
Bergama'da vaat edilen çalışmaların hala yapılmadığını vurgulayan Canbaz, "İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve onu yöneten Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadroları vatandaşa yol yapma vaatleriyle köylünün tarlasını satacak bir anlayışa da asla sahip olmamışlardır. Bergama ' da vatandaş vaat edilen hizmetleri hala beklemektedir. Kendi deyimleriyle Bergama şantiye yeri gibidir. Hizmet süresi bitiminde de şantiye olarak halkımızın tercihiyle Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarına devredeceklerdir. O devir oluncaya kadar halkımızın bize verdiği muhalefet yetkisiyle; Bergama'lının malına, köylümüzün satılmak istenen tarlasına, merasına, işyeri kaygısına düşürülen esnafımıza, mobing uygulanan emekçimize,  mağdur edilen tüm halkımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

bergama belediyesi chp bergama kerem ali sürekli akp