CHP Bergama'dan köylülere tam destek

TAKİP ET

Bergama'daki verimli tarım arazilerinin Cumhur İttifakı Meclis üyelerinin oylarıyla satışına karar verilmesinin ardından eylem yapan köylülere destek veren CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, "Halkımız yapılan bu yanlışlığın en yakın seçimlerde oylarıyla hesabını soruncaya kadar; Bergamalı'nın AKP'li Belediye Başkan ve yönetimine emaneti tarlalara, arsa, arazilere kısacası tüm değerlerine sahip çıkacağız" açıklamasını yaptı. 

Bergama'daki verimli tarım arazilerinin Cumhur İttifakı Meclis üyelerinin oylarıyla satışına karar verilmesinin ardından eylem yapan köylülere destek veren CHP Bergama İlçe Örgütü köylünün arsasına, tarlasına sahip çıkacaklarını dile getirdiler. CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, "Yol, park, borç gibi bahanelerle değerlerimizin haraç mezat satılmasının , devredilmesinin önüne geçeceğiz" dedi. 

Yapılan açıklama ise şöyle;

Köylünün Bütünşehir Yasası uyarınca Bergama Belediyesi'ne devrettiği verimli tarım arazilerinin Cumhur İttifakı Bergama Belediye Meclis üyelerinin oylarıyla satışına karar verilmesinin ardından harekete gecen köylülerimize destek olmak icin ilçe örgütümüz olarak bugün yine yanlarındaydık. Toplam 831 bin 938.56 m2 tarım arazisinin satışının iptali icin geçtiğimiz hafta Millet İttifakı olarak açtığımız İdare Mahkemesi iptal davasının ardından muhtarlarımız ve köylülerimiz de bugün Bergama Adliyesi'nde toplanarak davalarını açtılar. 
Halkımız yapılan bu yanlışlığın en yakın seçimlerde oylarıyla hesabını soruncaya kadar; Bergama'lının AKP'li Belediye Baskan ve yönetimine emaneti tarlalara, arsa, arazilere kısacası tüm değerlerine sahip çıkacağız .Yol, park, borç gibi bahanelerle değerlerimizin haraç mezat satılmasının , devredilmesinin önüne geçeceğiz. İlçe örgütümüz olarak ; hakkını yasal yollarla arayan, köylünün malını mülkünü koruyan köylümüzün sonuna kadar arkasındayız , asla yalnız bırakmayacağız. Herşey Bergama için.

chp bergama ilçe örgütü köy malları