CHP Bergama, katledilişinin 28'nci yılında Uğur Mumcu'yu andı

TAKİP ET

CHP Bergama ilçe örgütü, 28 yıl önce katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yü Hükümet Konağı önünde andı. Anma töreninde açıklama yapan örgüt, "Onların verdikleri bu onurlu mücadele hala bugünde bizler tarafından devam ettiriliyor. Ülkemizi çağın gerisine atmaya uğraşan bu karanlık zihniyete , nefrete karşı içimizde var olan sevgi , azim ,umut ve kararlılıkla aydınlarımızın bıraktıkları yerden mücadeleye devam devam ediyoruz" açıklamasında bulundu

İZMİR GÜNDEMİ-CHP Bergama ilçe örgütü, 28 yıl önce katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yü Hükümet Konağı önünde andı. Hayatını kaybeden aydınları çelenk sunumu eşliğinde anan CHP Bergama İlçe Örgütü çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklama ise şöyle;
Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'yu ve yitirdiğimiz aydınlarımızı bugün Hükümet Konağı önünde  yağmur altında  düzenlediğimiz bir törenle karanfiller eşliğinde andık. Yoğun yağmur yağışına rağmen ilçe örgütümüzce  çelenk sunumu gerçekleştirildi. Uğur MUMCU unutulmayan sözleri ile bir kez daha anıldı, uğurlandı. Onlar yolsuzluklardan, cahilliklerden temizlenmiş, demokratik ve laik bir Türkiye için mücadele verdiler. Onlar ki hepsi birbirinden değerli aydınlarımızdı. Maalesef karanlık güçlerin karanlık ellerince düzenlenen suikastler sonucunda yaşamlarını yitirdiler. Araştırmacı Gazeteci - yazar, kalpaksız Kuva-yi Milliyeci, kendi deyimiyle sakıncalı piyade Uğur Mumcu, bundan 28 yıl önce, 24 Ocak 1993’te saat 13.15’te arabasına konulan bir bombanın patlamasıyla hunharca katledildi. 

Yine 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır ilimizin çok sevip bağrına bastığı emniyet Müdürü aydın insan Gaffar Okkan uğradığı silahlı saldırıyla yasamdan koparıldı. 
Değerli bilim adamı Prof.Dr.Muammer Aksoy'u da yine Ocak ayında 31 Ocak 1990 tarihinde faili meçhul bir cinayete kurban verdik. Hrand Dink, Bahriye Üçok, Abdi İpekçi, Çetin Emeç,  Ahmet Taner Kışlalı,Kemal Türkler, Turan Dursun, Necip Hablemitoğlu ve daha nice aydınımızı faili meçhul cinayetlerle yitirdik. Hepsi de Ataturk ilkelerinin ve laik Türkiye Cumhuriyeti 'nin yılmaz savunucularıydı .

Hain eller onları bizden hunharca katlederek alsalar da ; düşünceleri hala bizimle yaşıyor. Onların verdikleri bu onurlu mücadele hala bugünde bizler tarafından devam ettiriliyor. Ülkemizi çağın gerisine atmaya uğraşan bu karanlık zihniyete , nefrete karşı içimizde var olan sevgi , azim ,umut ve kararlılıkla aydınlarımızın bıraktıkları yerden mücadeleye devam devam ediyoruz. Yaşadığımız sıkıntılı günleri daha o yıllarda görebilen sevgili Uğur Mumcu bir konuşmasında;
"Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacaklar cumhuriyete karşı ayaklanacaklar " diye hepimizi uyarmıştır. 
Ayrıca bügün Dürüst, çalışkan, samimi ve cesur. Ezilenin yanında ezenin karşısında Miİlletin vekili Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı, değerli siyasetçi ve eski Tunceli Milletvekilimiz Kamer Genç'in aramızdan ayrılışının 5.yılında Saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıyoruz. Anıları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.