CHP Bornova'da o başkanlık için atama kararı!

TAKİP ET

İzmir İl Örgütü'nde, Bornova özelinde bir belirsizlik yaşanıyordu. Gençlik Kolları Başkanı Gülen'in yönetimi 6 istifayla düşerken yeni başkanın kim olacağı belirlenmemişti. Gençlik Kolları İl Başkanı Kotan ve yönetimi karar aldı. İlçeye Serkan Yurt, gençlik kolları başkanı olarak atandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, Bornova İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na Serkan Yurt’u atadı. İl yönetim kurulu toplantısında alınan karar gereği, yönetimi düşen Bornova’nın yeni başkanı belli oldu. Atama kararına karşı olduğu bilinen Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın göstereceği refleks merak ediliyor.

SÜREÇTE NE OLMUŞTU?
İzmir İl Örgütü’nde, Bornova özelinde bir belirsizlik yaşanıyordu. 29 Ağustos’ta gerçekleşen İl Gençlik Kolları seçimi öncesinde Başkan Adayı Mert Anıl Akgül’e desteğini açıklayan ve o süreçte Bornova İlçe Gençlik Kolları Başkanı olan Burak Gülen’in yönetimi 6 istifayla düşmüştü.

Başkanlığı düşen Gülen’in yönetim kurulu üyelerine sormadan böyle bir hamle gerçekleştirdiği iddia edilmişti. Yapılan seçimi Burak Kotan kazanmış ve CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nın yeni başkanı olmuştu.
Gelişmeler sonrasında geçen 1 aylık sürede Bornova Gençlik Kolları başkanlık koltuğu boş kalmıştı. Süreçte İl Yönetimi Kurulu ne kongre kararı almış ne de bir atama yapmıştı.

Kulislere bazı iddialar yansımıştı. Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın, İl Gençlik Kolları Başkanı Kotan’a talep yazısı gönderdiği öğrenilmişti. Ana kademeden gençlik örgütüne giden yazının şaşkınlık yarattığı aktarılmıştı. Edinilen bilgiye göre Çapın, Kotan’dan Bornova’da ilçe gençlik kolları kongresi yapılması yönünde karar almasını istemişti.

Öte yandan Başkan Kotan’ın, 4 kişiden oluşan listeyle İlçe Başkanı Çapın’a gittiği ve öneride bulunduğu iddia edilmişti. Kotan’ın Çapın’a 4 kişiden 1 tanesinde karar kılması ve başkan olarak yola devam edilmesi yönünde teklif sunduğu öne sürülmüştü. Çapın’ın 4 ismi de reddettiği belirtilmişti.

Gençlik Kolları İl Başkanı Kotan’ın yönetim kurulu içinden Bornova’da yol haritası oluşturmak ve çalışmalar yapmak adına komisyon kurduğu öğrenilmişti.
 

izmir bornova chp başkanlık atama yeni karar koronavirüs mustafa iduğ pandemi covid-19 slgın virüs