CHP Buca'da adaylık düğümü çözülüyor! Kimlerin adı geçiyor?

TAKİP ET

CHP Buca İlçe kongresi öncesinde ortak aday arayışı karşılık bulmadı. Buca ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortak adayda uzlaşamamasının ardından kongrede Çağdaş Kaya ile Hüseyin Duyan isimlerinin yarışması bekleniyor. 

İZMİR GÜNDEMİ/ Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre heyecanı tam gaz devam ediyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından başlayan ilçe kongreleri gelecek hafta son bulacak. 27 Ağustos’ta yapılacak kongre öncesinde bugüne kadar sadece Hasan Sağlam’ın ilçe başkanlığı için adaylığını açıkladığı CHP Buca ilçe örgütünde ortak aday beklentisi karşılık bulmadı. Büyükşehir ve Buca Belediyesi’nin ortak aday üzerinde günlerdir yaptığı görüşmelerde tek aday üzerinde uzlaşı sağlanamadı. 

Kulislere yansıyan bilgilere göre Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın, eski il yöneticisi ve eski ilçe başkanı Çağdaş Kaya’nın aday olmasını istediği konuşulurken, diğer taraftan da Büyükşehir cephesinin meclis üyesi Hüseyin Duyan isminde karar kılacağı iddia edildi. Bugün son bir görüşmenin yapılması beklenirken, uzlaşı olmaması durumunda Çağdaş Kaya ve Hüseyin Duyan’ın 27 Ağustos’ta yarışması bekleniyor.

Mevcut başkan Hacer Taş üzerinde ise uzlaşının sağlanamadığı dile getirilirken, mahallesinden delege çıkamamıştı. 

chp buca