CHP Buca'dan Kadınlar Günü mesajı

TAKİP ET

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde mesaj yayınladı.

CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde mesaj yayınladı. Yılın 365 günü kadınların ikinci sınıf vatandaş olarak gören zihniyete 8 Mart’ın amacını haykırmak olduğu bir gün yaşadıklarını belirten Gültepe, İstanbul Sözleşmesi’nin gerekliliğinin altını çizdi
Gültepe’nin yaptığı açıklama şu şekilde:
İnsanı insan yapan temel ölçülerden biri, kuşkusuz ortaya koyduğu emektir. Emeğe ve emekçiye saldırıların ve hak gasplarının sınır tanımadığı zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bu zorlu dönem pandemi, deprem, sel gibi birçok felakatin üst üste yaşandığı günlerde, evlerimizin içinde, iş yerlerimizde, sokakta kısacası hayatın her kıyısında ayakta durmak adına daha fazla mücadele etmemize neden oluyor, çoğu zaman sınırlarımızı zorlar noktalara varıyor. Yaşadığımız süreç tüm halkımızı fazlasıyla etkiliyor, ancak merkezi hükümet tarafından ucuz emek, kutsal annelik, iyi eş kalıplarına sıkıştırılmaya çalışılan kadınlarımızı çok daha fazla etkiliyor. İşte yine bir 8 Mart ve yine içi boş laflarla ‘vitrin’ yapılarak,  hediyeler alınıp, çiçekler verilerek, yılın 365 günü kadını ikinci sınıf vatandaş olarak gören zihniyetlere, 8 Martların gerçek anlamını, amacını anlatmak, haykırmak zorundu olduğumuz bir gün yaşıyoruz. Oysaki 8 Mart; hem evde, hem işyerinde yaşamı her gün yeniden üreten, emeğiyle var olan ve var eden kadınlara adanmış bir gündür. Oysaki; Dünya kadınlarının yüzyıllardır süren dayanışma, direnme, isyan ve mücadelesinin en önemli günüdür 8 Mart. Bu günü dünya kadınlarına armağan olması yolunda can veren 129 kadın emekçimizi, anma günüdür aynı zamanda.
Hal böyleyken evde, sokakta, işyerinde, siyasette, okulda kadınlar olarak neyi yaşıyoruz ve aslında neyi yaşamak istiyoruz.
 

kadınlar gunu buca chp