CHP Buca Gençlik Kolları'ndan Bakan Tekin'e istifa çağrısı

TAKİP ET

CHP Buca Gençlik Kolları, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i istifaya davet etti. Buca'nın merkezi noktalarında asılan pankartlarda 'Eğitimi de memleketi de tarikatlara teslim etmeyeceğiz, Yusuf Tekin İstifa!' İfadeleri yer aldı.

Esra Açıkyıldız/ İzmir Gündemi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 17 Aralık’ta TBMM’de ki bütçe görüşmeleri sırasında “Sizin tarikat ve cemaat dediğiniz, bizim ise STK dediğimiz yapılarla 10 tane protokolmüz var, bu kuruluşlarla protokol imzalamaya devam edeceğiz” söylemleri eğitimciler ve vatandaşın tepkilerine neden olmaya devam ediyor. Bir tepkide CHP Buca Gençlik Kolları’ndan geldi. CHP’li gençler Buca’nın merkezi noktalarına astıkları pankartlarla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i istifaya davet etti.

CHP Buca Gençlik Kolları adına açıklamada bulunan CHP Buca Gençlik Kolları Başkanı İrem Gökmen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, Ensar davasında soruşturma geçiren Asım Sultanoğlu’nu, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Yaptığını hatırlattı.

CHP’li İrem Gökmen’in açıklaması şu şekilde;

“Tarikat ve cemaatlerle protokol yapılmaya devam edileceğini, Meclis kürsüsünden ilan eden, 45 öğrenciye tecavüz edilen Ensar davasında soruşturma geçiren Asım Sultanoğlu'nu Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü yapan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Atatürk'e ve Cumhuriyetin değerlerine düşmanlığı var. Tarikat ve cemaatlerle protokol yapmak demek Anayasaya aykırıdır.  Tarikatçı Milli Eğitim Bakanı istemiyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisinin Buca Gençlik Kolları olarak, sözde bakanın derhal istifa etmesini istiyoruz”