CHP'de büyük kurultaya sayılı günler kaldı! İşte İzmir'in 72 kişilik delege listesi

TAKİP ET

25-26 Temmuz tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilmesi beklenen Cumhuriyet Halk Partisi büyük kurultayında İzmir'den 72 kişi oy kullanacak. CHP Genel Başkanı'nın da seçileceği kongrede kimlerin oy kullanacağı ise merak konusu oldu. Kongre'de oy kullanacakların İl Kongresi'nde belli olmasına rağmen, Genel Merkez yayınladığı liste ile oy kullanacakları kesinleştirmiş oldu.

İzmir Gündemi/ Cumhuriyet Halk Partisi’nde Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidar kurultayı” olarak nitelendirdiği kurultaya sayılı günler kaldı. 25-26 Temmuz arasında Ankara’da yapılacağı duyurulan kongrede imza toplayabilmesi halinde daha önceden aday adaylığını duyuran Aytuğ Atıcı, genel başkanlık için yarışacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Aytuğ Atıcı arasında geçmesi beklenen yarışta İzmir’den 72 delege de oy kullanacak.
     
Kurultay’da İzmir’den oy kullanacak 72 kişi arasında Genel Başkan ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve Parti Meclisi Üyeleri (PM) Mehmet Ali Çelebi, Selin Sayek Böke,  Umut Tekin, Erdal Aksünger (İzmir eski Milletvekili) ile Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi (YDK) Mahir Polat yer alıyor.
 
Ayrıca İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Murat Bakan, Tacettin Bayır, Kani Beko, Sevda Erdan Kılıç, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, Atila Sertel ve Bedri Serter sandık başına gidecek. Ayrıca İl Kongresi’nde kurultay delegesi olarak seçilen 56 kişi de salonda irade sergileyecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İl Başkanı Deniz Yücel de kurultayda oy kullanacak 72 kişilik delegeler arasında bulunuyor. 

chp büyük kurultay oy kullanacak listesi kesinleşti