CHP'de delege mesaisi bitti sıra kongrede.... İşte olası adaylar!

TAKİP ET

Delege seçimleri ile birlikte hareketli günler yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde gözler kongre sürecine çevrildi.

Oktay Güçtekin/ Delege seçimleri ile birlikte hareketli günler yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler kongre sürecine çevrildi. CHP’de kongre süreci yaklaşırken aday olacak isimler delege yapısının ortaya çıkmasının arrdından belli olmaya başladı. Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Bornova belediye  başkankanlarının desteklediği isimler ağır ağır belli olurken muhalefet  adayları da netleşmeye başladı.

Karabağlar’da sıra muhalefette
Karabağlar’da başkan Muhittin Selvitopu’nun desteklediği iddia edilen Ali İhsan Yıldız’ın adaylığı büyük ölçüde netlik kazanırken muhalefet adayı henüz belli olmadı.  Son 2 haftada önemli mahalellerde seçimi kazanan yapın önemli isimlerinden olan Eski İlçe Başkanı Orhan Polat'ın adaylık için ismi öne çıkıyor. Ayrıca Eski İl Yöneticisi Türkbay'ın da ismi geçiyor.  Rıfat Nalbanoğlu ve Murat Bakan'ın da yakından takip ettiği süreçte adayın yakında açıklanması bekleniyor. 

Bornova da İduğ sessiz
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un delege seçimlerinde sessiz kalması ve destek açıklamasında bulunmamasının ardından gözler seçimlere çevrilmişti. Çekişmeli geçen seçimler sonrasında bir çok mahallede listeler birbirlerine üstünlük kuramadı. Erzene, Ergene, Evka 3, Birlik ve Çınar gibi büyük mahallelerde seçimi kazanan yapının Gürol Türkmentepe'yi destekleyeceği konuşuluyor.  Selma Nalbantoğlu, Ertürk Çapın, Osman Peri, Osman Koçanalı isimleri kulislerde adı geçiyor.

Konak’da Batur’un gönlü Gruşçu’da

Kongre sürecinde adaylığına kesin gözüyle bakılan isimlerden biri de Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu oldu. Mevcut görevini devam ettirmek isteyen Gruşçu’ya Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'da açık destek vermişti.  Konak’ta ilçe başkanlığı için çok fazla isim konuşulmasa da, ismi geçen bir diğer aday da Ahmet Karadağ oldu. Yalı gurubunun ilçe başkanılığı için aday olması halinde Ahmet Karadağ’a destek verebilecekleri konuşuluyor.

Sandal’dan Susmuş’a destek
Bayraklı’da kongre süreci yaklaşırken başkan Serdal Sandal’ın desteklediği isim belli oldu. Başkan Sandal, partililere Pınar Susmuş’u destekleyebileceğini söylediği iddia ediliyor.
Mevcut ilçe başkanı Cemalettin Alper ise başkan Sandal’ın açıklamasının ardından Susmuş’un adaylığına net bir dille karşı çıktığını ve Şuşmuş’un adaylığının desteklenmesi halinde kendisinin de tekrar aday olacağını söylediği iddia ediliyor.

Karşıyaka’da kilit isim Başkan Tugay

Karşıyaka ilçe Başkanı Uğur  Yıldırım’ın desteklediği isimlerin delege seçimlerinde kaybetmesinin ardından gözler Karşıyaka Belediye Başknı Cemil Tugay’a çevrildi. Kongre için adayların henüz belli olmadığı ilçelerden biri olan Karşıyaka’da kilit isim Başkan Cemil Tugay oldu.

Parti içinde konuşulan bilgilere göre ise Başkan Tugay 2017 yılında yine aday olan ancak kaybeden  Murat Serdar Koç’un aday olması halinde destekleyebileceği iddiaları gündemde. Ayrıca Cemil Tugay’ın parti içerisinde kendisiyle uyumlu çalışabileceği bir ilçe başkanı olmasını istediğini söylediği de konuşuluyor.
 

karabağlar bornova bayraklı karşıyaka konak cemil tugay muhittin selvitopu mustafa iduğ serdar sandal