CHP'de Genel Başkanlık seçimi tamamlandı! Kılıçdaroğlu'ndan seçim sonrası "Birlik" çağrısı

TAKİP ET

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan seçildi.

CHP'de Ankara'da gerçekleştirilen 37'inci olğan kurultayın genel başkanlık seçimleri kısmı tamamlandı. Seçimler için Bilkent Odeon’un bahçesindeki çadırlar içerisinde sandıklar kuruldu. Her sandıkta 31, her kabinde 10 kişi oy kullandı. Bugün gerçekleştirilen seçim ile birlikte Genel Başkan yeniden Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Yarın gerçekleştirilecek kurultayda ise Parti Meclisi üyelerinin seçimleri yapılacak. Aday adaylıklarını açıklayan İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Yarman'nın 68 delegenin imzasını alamaması sonrası CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olağan 37'inci kurultayına tek aday olarak girmişti. Bilkent Odeon'da yapılan kurultayda genel başkanlık için oy verme işlemi saat 18.15'te tamamlandı. Oyların tasnifi ve sayılmasının ardından Çankaya İlçe Seçim Kurulu yetkilisi sonuçları açıkladı. Buna göre, seçime tek aday olarak katılan Kılıçdaroğlu, oy kullanan 1318 delegeden 1251'inin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. 

Kongre'de yaşananlar;

Gürün: İttifakla birlikte iktidar olacağız
Alana girişinde canlı yayında Halk TV'nin sorularını yanıtlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ''Görülüyor ki ittifakla birlikte iktidar olacağız.'' dedi. Gürün, ''Bu iktidar kurultayı. Bir kişinin dudağı arasında olan yönetim biçiminden demokrasiye geçeceğiz. Kılıçdaroğlu, iktidar yürüyüşünün şifrelerini verecek sanırım. Ülke çok büyük kaosun içinde ama Atamızın gösterdiği yolda aklı ve ilimi rehber alırsak çözemeyeceğimiz sorun yok.'' diye konuştu.

Soyer: İnsanların umuda ihtiyacı var
Halk TV'nin sorularını yanıtlayan Tunç Soyer ise; "Çok keyifli bir gün. Güzel bir başlangıç. Burası bir kurultay yapmak için olabilecek en ideal mekan. Keyifli, güler yüzlü başladı. İnsanların umuda çok ihtiyacı var. O umut iktidara en büyük alternatif olan CHP'de gözüküyor. Bu kurultay o anlamda bir iktidar kurultayı. Heyecanla, başarıyla tamamlanmasını bekliyoruz.

Çok güçlü bir katılım olacak. Çok önemli bir yapı oluşturulacak. Gelecekte CHP'nin iktidarının kurucusu bir parti meclisi olacak. Hak ettiğimiz Türkiye'yi hep beraber kuracağız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11.00'da kurultayın yapılacağı salona gelerek alkışlar eşliğinde kendisine ayrılan yere oturdu. Kaynak: CHP'nin 37. Olağan Kurultayı başladı.

"İstanbul sözleşmesini feshetmek..."
Çerçioğlu, bir kadın olarak kurultay divan başkanı olması nedeniyle Atatürk’e kürsüden şükranlarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Siiyasette eşit haklara sahip olmamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal’e şükranlarımı sunarım. Cumhuriyetin tüm kadınları adına önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.”

Son dönemde Türkiye kamuoyu gündemine giren kadına şiddete karşı İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tartışmalarına da değinen Çerçioğlu, “İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmek, kadına şiddete ve cinayetlerinden yana olmak anlamına gelmektedir. yanındayız ve her zaman da yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Divan Başkanı Çerçioğlu'ndan kurultaya damga vuran konuşma!


Biz sözümüzü tutarız
Çerçioğlu’nun konuşmasının en çok alkış alan bölümü ise şu oldu: “Biz mücadelesini Kuvay-ı Milliye'den, azmini Türkan Saylanlardan, gücünü Deniz Gezmişlerden, vicdanını Erdal Erenlerden, özgürlüğünü Bülent Ecevit'in güvercinlerinden, iradesini Mustafa Kemal Atatürk'ten almış bir neslin evlatlarıyız. Bu yüzden biz sözümüzü tutarız.”


"Manifesto" açıklandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda konuştu. 'İktidar Manifestosu'nu açıklayan Kılıçdaroğlu, kamu-özel sektör işbirliğiyle yapılan yatırımların devletleştirileceğini vaat etti: Halkın iktidarında bir hastane, bir havaalanı kaça yapıldıysa vatandaş bilecek. 83 milyon vatandaşıma sesleniyorum, bu kamu özel işbirliği ile sizin alın terinizi sömüren bütün yatırımları devletleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının tamamı şu şekilde;

Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına çağrı beyannamesi onaylandı! Kılıçdaroğlu: Tarihin dönüm noktasındayız!




"Genel Başkan olarak konuşma yapacağım"
CHP'de Parti Meclis Üyesi İlhan Cihaner, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından 37. Olağan Kurultay'da söz hakkı aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı aday adaylığını açıklayan Cihaner, CHP Lideri'nin açıklamalara karşı sert eleştirilerde bulundu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından kürsüye çıkarak konuşma yapan İlhan Cihaner, “Rol çalmayacağım. Asıl konuşmamı genel başkan adayı olarak yapacağım” dedi.

Cihaner'in açıklamalarının tamamı şu şekilde;
 

Kurultay'da Cihaner'den partililere sert eleştiriler



"Çanak tuttuk"
CHP Kurultay Onur Üyesi ve CHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Tolga Yarman, CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi. Yarman, Kılıçdaroğlu'nun 'İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi'nde bütün doğruları söylemediğini belirterek, “CHP yönetimi, siz de baskı altındasınız. 2015 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde neden Erdoğan'ın diplomasız olmadığının üstüne gitmediniz? Rejimin değişmesine çanak tuttuk” dedi.

Tolga Yarman'dan sert açıklama: Baskı altındayız



"Kılıçdaroğlu'na sahip çıkmalıyız"
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, CHP 37'inci olağan kurultayında kürsüye çıktı. Salonda bulunan CHP kongere delegelerine seslenen  Okuyan, “Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmamız lazım” dedi. Okuyan Cumhuriyet Halk Partisi'nde geçmiş dönemlerde görev almış genel başkanları hatırlatarak, İYİ Parti için gerçekleştirilen milletvekili  gönderimini Kılıçdaroğlu haricinde diğer liderlerin cesaret edemeyeceğini söyledi. Okuyan ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin geleceği için ciddi bir lider olduğunu söyledi.

Okuyan'dan CHP Lideri'ne destek!


Tek aday Kılıçdaroğlu
CHP’nin 37. Olağan Kurultayı Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde "İktidar kurultayı" başlığı altında gerçekleştiriliyor. Genel Başkan adaylığı için saat 15.00'e kadar verilen sürenin saat 17.00'ye kadar uzatılması talebi Başkanlık Divanı tarafından reddedildi. Başkan adaylığı için verilen süre doldu. Aday adaylıklarını açalayan İlhan Cihaner ve Aytuğ Atıcı gerekli imzaları toplayamadı. Adaylık için gerekli imzaları aday adaylarının tamamlayamaması nedeniyle imza sayısını tek tamamlayabilen Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaya tek aday olarak girecek.

Birlik çağrısı
CHP 37. Olağan Kurultayı’nda saat 17.15’te başlayan genel başkanlık için oy verme işlemi saat 18.15’te sona erdi. Genel başkanlık için tek aday olan İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 1 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, bin 251 oy alarak yeniden CHP Genel Başkanı seçildi. Kurultayda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "En geç 2023'te cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: Birlikte olma zamanıdır



İzmirli delegelerden 'Lidere' tam destek
CHP'de 37'inci olağan kurultayın genel başkanlık seçimleri kısmı tamamlandı. İzmir Kongre delegelerinin de oy kullandığı seçimde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçildiği kurultayda İzmir delegeleri de oy kullandı. Odeon'da gerçekleştiren  kurultayda 2 sandıkta oy kullanma işlemini gerçekleştiren İzmir Kurultay delegelerinde file çıkmadı.
 

Genel Başkanlık seçimleri tamamlandı! İzmirli delegeler hangi oyu kullandı?

chp kurultay tüm detaylar