CHP'de hafta sonu mesaisi... İşte sandık kurulacak ilçeler ve adaylar

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi olağan kongre sürecinde hafta sonu yapılacak kongreler ile birlikte merkez ilçelerde alınacak sonuçlar merakla  bekleniyor.

Oktay Güçtekin/ Cumhuriyet Halk Partisi olağan kongre sürecinde hafta sonu yapılacak kongreler ile birlikte merkez ilçelerde alınacak sonuçlar merakla  bekleniyor.

CHP’de kritik hafta
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, hafta sonunda gerçekleşecek Karabağlar, Foça,Çeşme, Bayraklı, Menderes ve Konak’ta ki kongrelerin sonuçları merak uyandırıyor.

CHP’de bu haftanın seçim takvimi ve adayları;
21 ARALIK
Karabağlar
Karabağlar’da hafta sonu mevcut ilçe başkanı Ali İhsan Yıldız ve Mehmet Türkbay’ın kongre’ye iki aday olarak çıkmısı bekleniyor. Mevcut İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, üçüncü kez başkan olabilmek için yarışıyor. Rakibi ise Eski İl yöneticisi Avukat Mehmet Türkbay. Yarın 11.00’da Selahattin Akçicek Kültür Merkezi’nde başlayacak seçimde kıyasıya yarış bekleniyor.

Çeşme                                                                                                                                         Çeşme’de mevcut İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar’ı’nın tek aday olarak kongreye girmesi bekleniyor. Aday olacağını daha önceden duyuran Selma Artar da haftasonu gerçekleşecek kongre’de adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Foça: Foça Reha Midilli Kültür Merkezi
Mevcut ilçe başkanı Baran Gezmiş Yıldırım’ın aday olmayacağının belli olmasıyla birlikte Foça’da ilçe başkanlığı için adaylıkta  Nihat Girit ve Ayda Yılmaz isimlerinin yarışması bekleniyor. Hafta sonu gerçekleşecek kongrenin çarşaf liste olacağı alınan bilgiler arasında.
 
Bayraklı: Bayraklı Havuz Düğün Salonu
 Bayraklı’da aday düğümü bir türlü çözülemedi. Bayraklı İlçe Başkanlığı için  kulislerde 4 isim konuşuluyor. Gözler Selçuk Ayhan, Pınar Suşmuş, Ali Rıfat Koç ve Songül Gök isimlerinden hangisi veya hangilerinin hafta sonu gerçekleşecek kongrede yeterli imzayı toplayacağına ve yeni ilçe başkanı olacağına çevrildi.
 
22 ARALIK
Menderes: Menderes Nikah ve Kongre Salonu
Menderes’te iki adaylı yarış olması bekleniyor.Mevcut ilçe başkanı Gizem Candan’ın adaylığına kesin gözüyle bakılırken, Güler Mutlu Yılmaz’ın da kongre için imza topladığı kulislerde konuşulan bilgiler arasında. Yılmaz hafta sonu gerçekleşecek kongrede yeterli imzayı toplayabilirse, Gizem Candan ile birlikte yarışması bekleniyor.

Konak: Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un geçtiğimiz günlerde katıldığı bir röpörtaj’da İlçe başkanlığı için mevcut başkan Gruşçu’ya desteğini açıklaması üzerine hafta sonu gerçekleşecek kongrenin sonucu merak uyandırıyor. Batur Gruşçu için ‘’ Ben kongrelere müdahale etmiyorum, ama desteklediğim kişiler belli. Konak'ta Çağrı Gruşçu'yu destekliyorum çünkü ona bir ahde vefa borcum var. Seçim döneminde örgüt olarak bizi kabul ettiler. Seçim sürecinde bilfiil yanımda çalıştı" ifadelerini kullanmıştır. Pazar günü Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek kongrede Mevcut başkan Çağrı Gruşçu ile eski meclis üyesi Ahmet Karadağ’ın yarışacak.
 
 

chp kongre ilçe başkanlık seçim aday konak karabağlar haftasonu foça çeşme bayraklı