CHP'de istifa rüzgarı! Türkbay vekillik için yola çıktı!

TAKİP ET

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, genelgenin son gününde görevinden,milletvekili aday adaylığı istifa etti. Türkbay,"Artık örgütle ilgili bu süreçte Karabağlar'ı Ankara'da temsil etmek adına ilçe başkanlığından affımı diliyorum. Görevimden resmi olarak ayrılıyorum. Fiilen her zaman olduğu gibi her beraber çalışacağız, beraber bu iktidardan kurtulmak için ne gerekiyorsa yapacağız, bu güç sizde var" açıklamasını yaptı.

İZMİR GÜNDEMİ- CHP İzmir’de istifa rüzgarı sürüyor. CHP İzmir İl Başkanlığı görevini 5 yıldır sürdüren Deniz Yücel’in istifasının ardından Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’da milletvekilliği için istifasını açıkladı.

TÜRKBAY GÖREVDEN AFFINI İSTEDİ 

Karabağlar İlçe Başkanlığı’nda basın açıklaması yapan Mehmet Türkbay, “Genel yönetimimizle belediyemizle eş güdüm halinde çalıştık. Bundan sonraki süreçte de Karabağlar için iyi şeyler yapacağız. Karabağlar bizim evimiz. çocukluğumuz burada geçti. yaşamın her kademesini yaşıyarak bilerek bu günlere geldik. yöremizin, ilçemizin sıkıntılarını da biliyoruz. önümüzde kritik bir seçim var. gerçekten bu seçim en önemlisi. cumhuriyetimizin yüzüncü yılını dolduracağız 2023'te. ikinci yüzyıla girerken halkın dertlerine çözüm olacak bir iktidarın gelmesi lazım. genel merkezimiz elinden geldiğince çalışıyor. yerel yönetimlerimiz pandemide çok güzel işler yaptılar, halka umut oldular. önümüzdeki süreçte biz bu iktidardan kurtulacağız. Ben bugüne kadar partinin her kademesinde çalıştım. Artık örgütle ilgili bu süreçte Karabağlar'ı Ankara'da temsil etmek adına ilçe başkanlığından affımı diliyorum. Şu saat itibariyle ilçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Buradan görevimden resmi olarak ayrılıyorum. Fiilen her zaman olduğu gibi her beraber çalışacağız beraber bu iktidardan kurtulmak için ne gerekiyorsa yapacağız. bu güç sizde var. “ dedi.

 

SELVİTOPU'NDAN DESTEK

Türkbay'ın istifasının ardından açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Bugüne kadar yaklaşık 3 yıldır Mehmet beyle görev yapıyoruz. Kendisine öncelikle 3 yıllık hizmeti için teşekkür ediyoruz ve çıktığı yolda başarılar dileriz. Karabağ'lardan bir milletvekili çıkarmamız bizi çok çok gururlandırır" açıklamasını yaptı. 

KİMLER KATILDI

Açıklamaya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, Buca CHP İlçe başkanı Hacer Taş, Gaziemir İlçe başkanı Kazım Özkan, Torbalı ilçe Başkanı Övünç Demir, İBB ve ilçe Meclis üyeleri katılım gösterdi. 

Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ve Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis geride kalan hafta istifalarını duyururken,İl Başkanı Deniz Yücel ise öğlen saatlerinde istifasını açıkladı.