CHP'de Karşıyaka kongresinde adaylar konuştu! İki isimden birlik mesajı

TAKİP ET

Karşıyaka'da kongre sürecinde sona gelince İlçe Başkan adayları olan Serdar Yavaşoğlu ve Murat Serdar Koç kürsüye çıkarak konuşmalarını gerçekleştirdi.

Oktay Güçtekin – İzmir Gündemi / Karşıyaka’da kongre sürecinde sona gelince İlçe Başkan adayları olan Serdar Yavaşoğlu ve Murat Serdar Koç kürsüye çıkarak konuşmalarını gerçekleştirdi.

Yavaşoğlu ‘’ İlk yapacağımız icraat kimseyi ayırmadan herkesi kucaklamak olacak’’
Karşıyaka İlçe Başkan Adayı  Serdar Yavaşoğlu ‘’Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım, ben insan hakları savunucuyum, ben bireysel çıkarları yok sayan bir başkan adayıyım. Alacağımız hiç bir karar toplumun kararının önünde olmayacaktır. Toplumun düşüncelerine asla duyarsız kalmayacağız. Bugün partimiz iktidara yürüyor arkadaşlar. Örgütümüz ile birlikte yerel sorunları çözümleyip belediyelerimize sunacağız. Belediyelerimizin başarıları, partimizin başarısıdır. Biraz önce belediye başkanımızın dediği gibi ilçe yönetimi olarak başkanımız ile birlikte çalışacağız. Siyaset bir nevi halka dokunma sanatıdır. Sadece seçimden seçime sokakta olma değildir. Yüreğinde vatan ve ülke sevgisi varsa bu çalışmalarınızı sürtekli yaparsınız. İnsanların söylemi ve eylemi örtüşmesi gerekir. Partimizin üst seviye yönetimi ve kararı yol haritamız olacaktır. Siyasetin olmazsa olmazlarından kadınlarımız, kadınlarımızın örgütlenmesi kendi özgür iradesiyle olacaktır. Bizim başkanlığımızda kimse bu örgütlere müdahil olmayacaktır.

Siyasette gençlerimiz mutlaka ama mutlaka yönetim kadroları da yer almalıdır. Ben buradan bunun sözünü veriyorum. Bizim yönetim anlayışımızda kimse ötekelenmiyecek. Çünkü AKP döneminde o kadar bölündük ki, bizim ilk yapacağımız icraat kimseyi ayırmadan herkesi kucaklamak olacak. Önümüzde gençlik ve kadın kolları seçimi olacak. Bunun için yönetim anlayışımız kadın ve gençlik kolları listelerinin çarsaf liste olması yönünde olacak.

Daha önce Karşıyaka da kim kimle çalışmışsa beni hiç ilgilendirmiyor. Kimseyi ayrıştırmayacağımın buradan sözünü veriyorum. Bu noktada örgütümüz ile hazırlayacağımız raporları genel başkanımıza sunacağız. Mahalle meclisleri kuracağız. İktidar olmak istiyorsak halka dokunacağız. Hangi partiden olursa olsun onlara eşit mesafede yaklaşarak gönüllerini alacağız.

İlçe yönetimizmiz asiller ve yedeklerle birlikte toplanacaktır.

 Üyemizin hukuki haklarını namusum gibi savuanacağım bunun sözünü seviyorum.

Siyasi parti yöneticiliği ciddi bir iştir. Heleki CHP yöneticiliği daha ciddidir ve elimizden gelen çalışmaları yapacağız. Kesinlikle bu görevi Milletvekili veya belediye başkanı olmak için yapmak istemiyorum. Kesinlikle istifa etmeyeceğimin sözünü sizlere buradan veriyorum. Sandığa gittiğinizde geçmiş baskıları unutarak oy kullanmanızı istiyorum sizden. Bu kongrenin kazananı kaybedeni olmayacaktır. Cumhuriyeti tekrar yüceltene kadar hepimzi el birliği ile çalışacağız.’’ diye konuştu.
 
Koç ‘’Kendi mahelle sorunlarını kendi elleriyle çözmelerini sağlamayı amaçlayacağız’’
Yavaşoğlu’ndan sonra kürsüye gelen İlçe Başkan Adayı Murat Serdar Koç ise ‘’ Karşıyaka bir aşk bir kara sevdadır. Türkiye’ye göre Karşıyaka 35.5 dur . Karşıyaka medeniyetin ve Ataürkçülüğün kalesidir. 2015 yılında ön seçime girmiş bir kardeşiniz olarak. Ön seçim bizleri birleştiren ve kaynaştıran en önemli faktördür. Her kademe de ön seçim yapılması için elimizden gelen tüm mücadeleyi yapacağız. Karşıyakadan Milletvekilimiz yok, inanıyorum ki bu dönem 2 arkadaşımızı Milletvekili yapacağız. Kurutayda da iki arkadaşımızı parti yönetimine sokacağız.  Ancak, ama, lakin, kelimelerini kaldırıp birlikte kardeşçe çalışacağız. Hepimiz bir olacağız. Çoğulcu demokrasinin ne olduğunu bizler birleşerek göstereceğiz.CHP kişişel çıkarların gözeltildiği yer değildir. Parti içerisinde üyelerin, iradesinin üzerinde hiç bir güç yoktur. Bizler ülkemizi yönetmeye gerçekten talipsek ama, lakin, demeden çalışmalıyız.  Biz CHP üyeleri olarak tek hedefimiz partimizi iktidar yapmaktır. Bizler halkın geleceğini korumak için daha aktif siyaset yapmalıyız. İki yıl önce mahallere sandık koyalım diye kendi kordinatörlerimizi kendimiz belirleyelim diye çok uğraştım ilçe başkanımız da bilir.  İki yıl önce bunun mücadelesine başladım. Geldiğim günden itibaren mahallelerimize sandıklarımızı koyacağız. Partimizdeki 16 yedek üyemiz parti genel merkezine başvurarak 8 ‘ini asil üye yapabiliriz. 24 üye ile daha iyi bir yönetim sağlayabilriz. Tabi ki eksiklikler olabilir, bunu düzelteceğiz. Sayın başkanımızla öncesinde konuştuk. Mahallelerde yapacağımız periyodik toplantılara davet ettiğimizde gelirmisiniz dedim o da seve seve gelirim dedi. Ben yalnız kendisinin gelmesi için değil, belediyeki yetkili müdürlerinde gelmesini istiyorum bu sekilde çok acil bir şekilde sorunları halledebiliriz diye düşünüyorum.
Ben kadın kolları ve gençlik kolları seçimine kesinlikle ama kesinlikle karışmayacağım. 14 bin üyemize ilçe başkanı hissiyatı vererek hepsi ile birlikte çalışacağız. Kendi mahallelerinde seçtikleri bir arkadaşımızı ilçe başkanı gibi ilçe başkanlığı koltuğuna oturtucağız ve kendi mahelle sorunlarını kendi elleriyle çözmelerini sağlamayı amaçlayacağız.
Sosyal medyamızı aktif kullanarak tüm partili dostlarımıza icraatlerimizi gösterip oylarımızı arttıracağız. ‘’dedi.