CHP'de kongre süreci başlıyor İşte hafta sonu gerçekleşecek kongreler

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde tamamlanan delege seçimleri sonrası tüm gözler ilçe başkanlık seçimlerine çevrildi. 14 Aralık 'da başlayacak olan kongre sürecinde ise açılışı Urla, Bayındır ve Seferihisar yapacak. Bu üç ilçeyi 15 Aralık'ta Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe izleyecek.

Oktay Güçtekin/ Cumhuriyet Halk Partisi’nde tamamlanan delege seçimleri sonrası tüm gözler ilçe başkanlık seçimlerine çevrildi. 14 Aralık ‘da başlayacak olan kongre sürecinde ise açılışı Urla, Bayındır ve Seferihisar yapacak. Bu üç ilçeyi 15 Aralık’ta Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe izleyecek.

14 Aralık’ta başlayacak olan CHP olağan kurultayına sayılı günler kala, gözler ilçe başkanlığı için kimlerin aday olacağına çevrildi. İzmir’de seçim startını 14 Aralık’ta 3 ilçe verirken 15 Aralık’ta  onları Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe’nin izlemesi bekleniyor.

Start Urla, Bayındır ve Seferihisar’dan
İzmir’de konger sürecine start verecek 3 ilçeden biri olan Urla’da, seçimlere tek aday girmesi bekleniyor.
 Mahalle delege seçimlerinden güçlü çıkan mevcut ilçe başkanı Hakan Özbadu’nun tek aday olarak yeniden ilçe başkanı seçilmesi bekleniyor.

Bayındır’da mevcut başkan yokum dedi
Bayındır’da mevcut başkan Fatih Pavlaz yokum dedi. Gazetemize konuşan mevcut Bayındır İlçe Başkanı Fatih Pavlaz kongre sürecinde aday olamyacağını açıkladı. Pavlaz ‘’ Ben atama ile buraya geldim, derleyici ve toparlayıcı olamaya çalıştım, ancak yeni dönemde aday değilim’’ dedi. Ayrıca Bayındır’da ilçe başkanlığı için 3 isim  gündemde. Bayındır için ismi geçen isimler ise; Behsat Aydilek, Zühre Karaoğlan ve Murat Gürbay olarak konuşulan isimler.

Seferihisar’da Yıldırım bilmecesi
Seferihisarda mevcut ilçe başkanı Senem Gürer Solak yeniden aday olacağını açıkladı. Kulislerde ise daha önce Ankara’da da siyaset yapan Köksal Yıldırım’ın aday olabileceği konuşuluyor. Yıldırım eğer yeterli imzayı toplayabilirsin kongre’de  Solak ile yarışacak.

15 Aralık’da da Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe sandığa gidiyor

Çiğli
Çiğli’de mevcut başkan aday. Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan adaylığını açıklayan isimler içerisinde yer aldı. Örgütün’de kendini desteklediğini belirten Özcan’ın, yeniden seçilerek görevine devam etmek istediği biliniyor. Çiğli’de ismi geçen bir başka aday adayı ise Şirin Akgün olarak kulislere yansıyor. Akgün’ün yeterli imza toplayabilmesi halinde aday olması bekleniyor.

Balçova
Mevcut ilçe başkanı Aygül Eryılmaz’ın adaylığı kesinleşmezken, muhalefetin adayı da henüz belli olmadı.

Güzelbahçe
Güzelbahçe’de mahalle delege seçimlerine tek liste giren ve yeniden aday olması beklenen mevcut ilçe başkanı Çağlayan Bilgen gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Bilgen’’ Örgütün isteği üzerine yeniden adayım, tek aday olarak yeniden seçime gireceğimizi düşünüyorum ‘’ dedi. Bilgen  ayrıca ‘’Delege seçimlerine de tek liste olarak çıktık ve herkesi kucaklayan bir lste oluştu. Bu yüzden seçimde de yine herkesi kuçaklayan bir biçinde devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.
 

chp kongre izmir urla seferihisar güzelbahçe çiğli balçova aralık