CHP'de kritik toplantı tamamlandı! Soyer'den ''Uyum'' vurgusu

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 8 Şubat'ta gerçekleşecek İl kongresi öncesi üç genel başkan yardımcılı bir toplantı gerçekleştirildi.

Oktay Güçtekin / İzmir Gündemi - Cumhuriyet Halk Partisi'nde 8 Şubat'ta gerçekleşecek İl kongresi öncesi üç genel başkan yardımcılı bir toplantı gerçekleştirildi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in isteği üzerine Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç'un ev sahipliği yaptığı toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek ve Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İlçe Belediye başkanları, CHP İzmir yeni ve eski İlçe başkanları'da katıldı.
 
8 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan CHP İzmir İl kongresi öncesi İzmir'de kritik bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da desteklediği konuşulan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in tek aday olarak kongreye girmesi ve Urla Belediyesi’nde çizilecek yol haritası ve yapılması planlanan katı atık tesisi de konuşuldu.

Toplantıda genel başkan yardımcısı Salıcı, tek aday çağrısında bulundu. Salıcı ‘’ İktidar yolunda ilerlenen bu günlerde ortak bir aday ile güçlü adımlarla iktidara yürümeliyiz’’ ifadelerini kullandığı kulislerde konusulan bilgiler arasında yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yeni bir adayı isaret ederken ‘’uyum içinde çalışmak’’ vurgusunda bulundu. Soyer’ın yaptığı konuşmada İlçe Başkanlığı ile Büyükşehir’in uyumlu bir çalışan bir ikili olması gerektiğini söylediği konuşulan başlıklar içerisinde.

Son gelen Soyer
CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İl Başkanı, Belediye başkanları ve ilçe başkanları'nın katıldığı toplantıya en son katılan isim İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer oldu. Soyer' i kapıda Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç karşıladı.

Elazığ depremi için saygı duruşu
Cumhuriyet Halk Partisi örgütü, dün Elazığ'da gerçekleşen ve yaklaşık 25 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6.8 şiddetindeki depremi unutmadı. Eski ilçe başkanlarına plaket verilmesi öncesi Elazığ depreminde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca yaşanan üzücü olaydan dolayı dolayı yemeğin alkolsüz olacağı açıklandı.

31 Mart’ta görev yapan İlçe başkanlarına plaket
31 Mart seçimlerinde görev yapan ilçe başkanlarına plaket verildi. Plaket veriminde CHP Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan ve Oğuz Kaan Salıcı, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salını ise ‘’Başkanlarımıza şuana kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı bu plaketleri veriyoruz. Yaşları genç mücadeleye devam edeceklerini biliyoruz.’’ Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Biz birbirimizle çok konuşuruz. Siyasette emeklilik yok, kazanan kaybeden yok, esas olan mücadeledir. Hepinizin mücadelesini kutluyorum. Hepiniz benim yol arkadaşım değil yoldaşımsınız. Güçlü kararlı bir şekilde iktidarı kucaklayana kadar hiç yorulmayacağınızı, asla emekli olmayacağınızı ve mücadeleden geri durmayacağınızı biliyorum. Hepinizi kutluyorum” diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise “Değerli konuklar, değerli ilçe başkanlarım… Gecemize katılarak bize onur veren öncelikle genel başkan yardımcılarımıza, büyükşehir belediye başkanımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve tüm örgüt başkanlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İlçe başkanlarımız da plaket verilmesi dolayısıyla teşekkür etmek istediler ancak ben onlar adına da ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu dönem il başkanlığı yaptığım dönemde şunun da mutluluğunu yaşadığımı ayrıca belirtmek isterim; bu dönem örgütte görev yapan, geçmişte ilçe başkanlığımızı yapan, il başkanlığımızı, il başkan yardımcılığı yapan birçok arkadaşımız bugün belediye başkanı olarak bu kenti yönetiyor. Çok sayıda arkadaşımız… Çeşme, Seferihisar, Çiğli, Beydağ, Narlıdere, Bayraklı… Unuttuğum varsa affını diliyorum. Örgütte görev yapan arkadaşlarımız bugün kenti yönetiyorlar. Bunun mutluluğunu yaşadığımı ayrıca ifade etmek istiyorum. Tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.’’ ifadelerini kullandı

Beko ‘’ Herkesin yüzü gülüyordu’’
Toplantı sonrası gazetemizin sorularını cevaplayan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ‘’Ben 45 yıllık partiliyim. Cumhuriyet Halk Partisi gerçekten her zamankinden daha fazla iktidara yakın olduğunu görüyorum. Buradaki arkadaşlarımızın verdiği mesaj 2023 yılında iktidara giderken, bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz, birleşirsek 2023 yılında iktidar oluruz mesajını aldım. Arkadaşlık ve dostluk içerisinde geçen bir yemek oldu. Ben kendi adıma buradan çok mutlu ayrılıyorum. Burada bugün herkesin yüzü gülüyordu. Bugüne kadar partimize emek vermiş, partimiz adına çalışmış arkadaşlarımıza İzmir halkı adına plaket vermekte bizi ayrıca mutlu etti. Umut ediyorum ki kurultaya giderken, yan yana omuz omuza birlikte gideriz.  Genel başkanımızın, büyükşehir belediye başkanımızın, ilçe belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarının ortak kararı ile bir isim olmalı. Genel başkan yardımcılarımız kendi özgür iradeleri ile açıklamar yaptılar ve yapılacak  olan İl başkanlık seçimlerinin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini vurguladılar.’’ diye konuştu.

‘’Standart hale getireceğiz’’
Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ise ‘’Bugün birlik ve beraberlik bizim en çok ihtiyacımız olan şey. İl başkanımızın hazırlamış olduğu birlik ve beraberlik toplantısını Karşıyaka’da yamakta bize onur verdi. Bundan sonra bu tür etkinlikleri standart haline getireceğiz. Önümüzdeki seçimlerde iktidar olabilmek için daha çok yerel yönetimlerimiz ile birlikte, daha fazla birlik ve  beraberlik içerisinde olacağız.’’ dedi.