CHP'de kurultaya kısa bir zaman kaldı! Kulislerde kimlerin ismi geçiyor?

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi 37'inci olağan kurultayına sayılı günler kaldı. Yaklaşık olarak üç hafta sonra Ankara'da gerçekleştirilecek kurultayda Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri hem genel başkanını hem de parti meclisini belirlenecek.

CNN Türk'ün aktardığı bilgilere göre pandemi sürecinin göldesinde gerçekleştirilecek Cumhuriyet Halk Partisi kurultayının genel merkez yönetimi ile parti içi muhalefetin yarışına sahne olması bekleniyor. Kurultaya sayılı günler kala ise artık kimlerin listeye gireceği konusunda kulislerde hareketlenmiş durumda.

KURULTAY'A 3 HAFTA KALA NELER KONUŞULUYOR?
Parti içi muhalefetin koronavirüs nedeniyle kurultay tarihine itirazı sonuçsuz kaldı. CHP'de herhangi bir aksilik çıkmazsa 25-26 Temmuzda kurultayın yapılması bekleniyor. Genel merkez ise koronavirüs salgını nedeniyle bazı önlemler aldı. Alınan tedbirler kapsamında salona seyirci girisi yasaklanırken, katılım ise sınırlı tutulması planlanıyor. Kongreye katılan tüm katılımcıların ateşi ölçülecek ve her katılımcıya maske ve dezenfektan dağıtımı yapılacak. Salona giriş kapılarının sayısında da artış olması beklenirken, basın mensupları ve oy kullanma kabinleri saonda dışında bulunan açık alana kurulacak.

KEMAL KILIÇDAROĞLU EN GÜÇLÜ ADAY
Kurultayda ilk gün genel başkan seçimi yapılacak. En güçlü aday CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu. Kurultayda genel başkan değişimi yaşanması beklenmezken, eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı adaylık iddiasını sürdürüyor. Atıcı, il il parti örgütünü dolaşıp delegelerden destek istiyor.

İLHAN CİHANER'İN ADAYLIĞI BU HAFTA NETLEŞECEK
Gözler ise gelecek adına biz grubunun aday çıkartıp çıkartmayacağında. Adaylık için yeterli imzaya ulaşmalarında zorluk çekmeyecekleri belirtilen grubun İlhan Cihaner’i aday gösterip göstermeyeceği hafta içinde netleşecek.

PM İÇİN ÇOK SAYIDA VEKİLİN ADI GEÇİYOR
Muharrem İnce ise adaylık yarışına girmeyecek. Parti içi muhalefet ile parti yönetimi arasındaki bir diğer yarış ise parti meclisinde yaşanacak. İnce kanadı, gelecek adına biz grubu ve eski tüfeklerin oluşturduğu küskünler grubu, 52 kişilik parti meclisi seçimi için kendi listelerini seçtirmeyi deneyecek.

KOCAOĞLU,BOZBEY, CANPOLAT'IN PM'YE GİRMESİ MUHTEMEL
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise 52 kişilik bir anahtar liste ile delegelerden destek isteyecek. Bu çerçevede Kılıçdaroğlu'nun mevcut parti meclisini yüzde 60 oranında değiştirmesi bekleniyor. Milletvekillerinden Murat Bakan, Zeynel Emre, Ali Mahir Başarır, Aysu Bankoğlu ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun parti meclisine taşıması bekleniyor. Ayrıca, eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, eski İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in de parti meclisine gireceği konuşuluyor.

Gürsel Tekin’in de adı kulislerde parti meclisi için geçerken, Kılıçdaroğlu’nun Uğur Bayraktutan ve Bülent Tezcan'ı MYK'ya alacağı belirtiliyor.

chp kurultay kısa bir zaman kala kulisler hareketlendi kulis