CHP'de milletvekili aday adaylığı için başvuru tarihi belli oldu!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) milletvekilliği genel seçimleri için aday adaylığı başvurusu, pazartesi başlayacak ve 20 Mart'a kadar sürecek.

CHP Genel merkezinden il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen yazıda YSK'nın 10 Mart tarihli kararına dikkat çekilerek milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin en geç 16 Mart 2023 günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiği kaydedildi.

14 Mayıs 2023 günü yapılacak olan seçimler öncesinde Yüksek Seçim Kurulu 10 Mart günü kararını açıkladı. Seçim hazırlıkları doğrultusunda milletvekili aday adayı olmak isteyenler için son başvuru tarihi de açıklandı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla CHP il ve ilçe başkanlıklarına yazı gönderildi. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Yapılacak milletvekili seçiminde aday adayı olmak isteyen il-ilçe başkan ve yönetim kurulu üyelerimizin daha önce görevlerinden istifa etmesi gerektiği bildirilmişti. İlgili YSK kararında milletvekili adaylığı için görevinden ayrılması gerekenler belirtilmiştir. 10 Mart 2023 tarihli ve 32128 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2023/121 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla TBMM genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verilmiştir. Bu karar uyarınca YSK TBMM Genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağını ilan etmiştir. 2839 sayılı milletvekili seçimi  kanunun 18. maddesi ve yukarıda anılan YSK kararında adı geçenlerin aday adaylığı başvurusunda bulunmaları için en geç 16 Mayıs 2023 saat 17.00'ye kadar görevlerinden istfia etmeleri gerekmektedir. 9 Mart 2023 tarihli merkez yönetim kurulu toplantısında belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyelerinin aday adaylığı için istifa etmemeleri yönünde tavsiye kararı alınmıştır."