CHP'den Erdoğan'a tepki: 'İklim, çevre bahane, Biden ile fotoğraf vermek şahane'

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politika uygulamalarına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu (MYK)  gündemiyle ilgili CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Faik Öztrak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politika hatalarını eleştirdi.
Öztrak, "Bu meseleyi çözme görev ve sorumluluğu, ilk seçimlerden sonra, bizim iktidarımıza nasip olacaktır. Biz tüm komşularımızla barış ve iyi ilişkiler istiyoruz. Ama elbette ilkin içeride kucaklaşacağız. Kutuplaşmayı, kırgınlıkları, dargınlığı bitireceğiz. Cumhurbaşkanı tek bir siyasi partinin değil, tüm milletin Cumhurbaşkanı olacak. Tarafsız Cumhurbaşkanı herkesi kucaklayacak. Ülkemizin hiçbir sorunu çözümsüz değildir. Milletimiz kesinlikle çaresiz değildir! Ülkemizin potansiyeli çok yüksektir. Yeter ki iyi yönetilsin." ifadelerini kullandı. 

Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle oldu:
Erdoğan Şahsım Hükümetinin hatalarını, Milletimiz ya cüzdanıyla Ya da canıyla ödüyor. Cumhuriyet tarihimizin en büyük dış politika felaketi, Kim ne derse desin Suriye’dir.
Suriye krizi, son 10 yıldır, Ülkemizin kaynaklarını, enerjisini bir vampir gibi emip tüketti. Sınırlarımızın içinde 3 milyon 700 bin Suriyeli’ye, Sınırın öte tarafında da, Yine bir o kadar Suriyeliye bakıyoruz. Güney sınırlarımız Peşaver’e döndü. Antakya’nın hemen yanı başında, İdlib kazanı kaynıyor. Fırat’ın doğusunda ABD, Rusya, PKK ve IŞİD ile karşı karşıyayız.
Batısında ise Rusya ve rejim güçleriyle karşı karşıyayız. Böyle bir dönemde Meclise bir tezkere getirildi. Tezkerede özellikle iki husus çok dikkat çekici: Birincisi Fırat’ın doğusuna yönelik tehdit vurgusu, Tezkereden çıkarılmış. Fırat’ın doğusuna ilişkin tehdit değerlendirmesi, Son tezkereden neden çıkarıldı? ABD’nin TIR’ları Fırat’ın doğusuna silah taşımayı kesti mi?
Bu, Biden ile görüşme öncesi, ABD’yi rahatsız etmemek amacıyla mı yapıldı? Ya da Amerika ile yürütülen başka pazarlıklar mı var? İkincisi, tezkerenin süresi neden 2 yıl? Neden seçim dönemini aşacak, Ve yeni seçilecek TBMM’nin iradesine ipotek koyacak şekilde, Bu süre belirlendi? Anketlerde ve milletin gözünde eriyen Erdoğan, Seçimleri öteleyebilmek için, Suriye’de yeni maceralara mı hazırlanıyor?
Mehmetçiğimizin tertemiz kanı üzerinden, Kendine oy devşirmenin hesaplarını mı yapıyor? Yine en az bunlar kadar önemli bir başka konu… Tezkerede yabancı güçlerin, Türkiye’de konuşlandırılmasına izin veriliyor. Bölgedeki yeni gelişmeler ışığında, Bunun açıklığa kavuşturulması çok önemli. Kim bu yabancı güç? Bu tezkereyi getirenler bilmelidir ki, Yarın bir gün Rusya ve rejim güçleri, İdlib’e operasyon düzenlediğinde, Burada mukim bir takım kafa kesen radikaller, “Yabancı askeri güç” olarak tarif edilip, Ülkemiz sınırları içine taşınırsa, Bunun adı açıkça millete ihanettir.
Kuvayı Milliyeciler olarak, Bizim bunu kabullenmemiz mümkün değildir. Suriye krizini halletmenin, Ülkemizdeki Suriyelileri, Evlerine göndermenin zamanı artık gelmiştir. Ama Erdoğan’ın ne bu diplomasiyi yürütecek esnekliği, Ne de enerjisi kalmıştır. Erdoğan için dış politikada tek bir öncelik var. O da ABD Başkanı Biden ile baş başa görüşebilmek. Beyefendi Biden ile görüşünce, İklim Zirvesi’nin yapılacağı Glasgow’a da gitmekten vazgeçti.

İklim, çevre bahane… Biden ile fotoğraf vermek şahane. Roma olmazsa Glasgow… Roma olursa İstanbul… Erdoğan, işte bu gayrı ciddiliği ve ideolojik körlüğüyle, Suriye konusunu da şahsileştirmiştir. Ne yazık ki bu körlüğü de ülkemize çok pahalıya patlamıştır.
Bu meseleyi çözme görev ve sorumluluğu, İlk seçimlerden sonra, Bizim iktidarımıza nasip olacaktır. Biz tüm komşularımızla barış ve iyi ilişkiler istiyoruz. Ama elbette ilkin içeride kucaklaşacağız. Kutuplaşmayı, kırgınlıkları, dargınlığı bitireceğiz. Cumhurbaşkanı tek bir siyasi partinin değil, Tüm milletin Cumhurbaşkanı olacak. Tarafsız Cumhurbaşkanı herkesi kucaklayacak. Ülkemizin hiçbir sorunu çözümsüz değildir. Milletimiz kesinlikle çaresiz değildir! Ülkemizin potansiyeli çok yüksektir. Yeter ki iyi yönetilsin.
Sorunların çözümü için ilk şart sandıktır. Milletimiz bu ucube rejimi, Önüne gelecek ilk sandığa gömecektir. Biz insanımızın, ülkemizin gücün iyi bilen, Devletimizi iyi tanıyan kadrolarımızla, Çiftçimize, işçimize, İşsizlerimize, iş insanlarımıza, Emeklilerimize, emeklilikte yaşa takılanlara söz veriyoruz: Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin sizden aldığı her şeyi, İktidara geldiğimizde sizlere misliyle geri vereceğiz. Biz geleceğiz. Ülkede hayat bayram olacak.

chp politika genel merkez erdoğan biden dış politika