CHP'den İzmir'de saha mesaisi! Vekillerden iktidara salvo

TAKİP ET

CHP'de İzmir ve farklı kentlerden seçilmiş toplam 30 milletvekili, 8 ilçede 2 gün saha çalışması yapacak. Heyete başkanlık edecek olan Genel Sekreter Böke, saha çalışmasının detaylarını anlattı, iktidarı hedef aldı. Böke," Son günlerde Pandora'nın kutuları açılıyor. Vergi cennetlerine kaçırılmış olan halkın parası ortalığa dökülüyor. Biz iktidara geldiğimizde listeyi yayınlayacağız. Halkın gasp edilen haklarını da soracağız. Halkın vergisi vergi cennetine kaçmayacak" dedi.

Mediha EKİCİ/ İZMİR GÜNDEMİ – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İzmir İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda, kentte büyük bir saha çalışması yapılacak.

İzmir ve farklı kentlerden milletvekillerin katılımıyla toplam 30 vekil ve 2 YDK üyesi,  8 ilçede 2 gün sürecek mesai gerçekleştirecek. Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleşecek olan ilçe ziyaretleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel CHP İzmir İl Başlanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen CHP’li Milletvekilleri de katıldı. Toplantının gündeminde ise gıda pahalılığı ve enflasyon vardı.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili  Selin Sayek Böke iktidarı hedef aldığı konuşmasında 2 boyunca yapılacak çalışmaları açıkladı. Tarımda neye ihtiyaç olduğunu, çiftçinin sorunlarını ele alacaklarını vurgulayan CHP'li Böke, "CHP İzmir örgütü olarak pek çok farklı ilden saha çalışması yürütmek üzere 20 milletvekilimiz ile ev sahipliği yapmaktan büyük bir heyecan duruyoruz. CHP olarak kurtuluşun partisi olarak tarihsel sorumluluğumuzun farkındayız. Bu ışıkta milletvekillerimiz Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Elazığ depreminde, İzmir depreminde Ege’de Akdeniz’de CHP’nin bütün milletvekilleri ve örgüt üyeleriyle yaraların sarılması için çalışıyoruz. Önümüzdeki iki gün boyunca yöneticilerimizle birlikte İzmir’in 8 ilçesinde çok yoğun bir çalışma yürütüyor olacağız. Nerdeyse 190 köye bizzat gideceğiz ve çiftçimizle, halkla bir araya geleceğiz. Tarımda neye ihtiyaç olduğunu konuşacağız. İktidarımızda yapacaklarımızı birlikte konuşacağız" dedi.

BÖKE'DEN ERDOĞAN'A TEPKİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın market alışverişinde 'fiyatlar uygun' açıklamasına tepki gösteren Böke, "Türkiye’de ekonomik buhran içimize işlemiş iktidar dizginlemek için bir şey yapmıyor. Saraydan market alışverişine çıkılmış temel gıdanın alınmadığı sadece abur cubur doldurulan market alışverişine 1002 lira veren Cumhurbaşkanı utanmadan fiyatlar uygun diyor. Tek adam sisteminde iktidar ağır enflasyon sorununu biliyor ve bunun çözümünü yönetmek yerine görmezden geliyor ve algıyı yönetmeyi seçiyor. Çünkü biliyor ki bu sorunun temelinde tek adam rejiminin kurmuş olduğu düzen yatıyor" dedi.

SARAY REJİMİ TEKELLER İÇİN ÇALIŞIYOR!
İktidara sert çıkışta bulunan Böke, "İktidar Türkiye’yi dışa bağımlı kıldı. Bugün gübreden tohuma dışarıdan alıyoruz. Tarımsal desteği iktidar 15 yıldır eksik ödüyor. Yeterli geliri olmayan çiftçi borç batağına sürükleniyor. Saray rejimi halk için değil yabancı tekeller için çalışıyor. Sonuç olarak çiftçi kazanamıyor, Halk temel tüketim masrafını bile gideremiyor. CHP olarak buna sessiz kalamayız, o yüzden burada Türkiye’nin dört bir köşesinden bir araya geldik. Sadece birkaç gün önce tarımsal kalkınma zirvesi düzenledik, bu tarımsa kalkınma zirvesinde partimizin tarım stratejisini detaylı bir şekilde ele aldık. Halkımızın sorunlarını dinleyip, çözüm üreteceğiz. Türkiye’nin hiçbir sorunu çözümsüz değildir. Tercihleri farklı olan siyasi iktidar yerine halktan, demokrasiden yana olan yeni bir iktidarla bu sorunlar çözülür ve çözülecek de" açıklamasını yaptı.

"PANDORA'NIN KUTULARI AÇILIYOR"
Parlamenter sistem için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Böke, vergi sorununa çözüm üreteceklerini vurguladı," 2021 yılında TÜİK’İn makyajlı sonuçlarına göre yüzde 20’lere dayanmış olan enflasyon kader değil değiştirmek mümkün. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında zenginleşmek için güçlendirilmiş parlamenter düzene ihtiyacımız var. Halkın paralarının halk için harcandığı, halkın paraları üzerinde söz sahibi olduğu bir sistem kuracağız. Adı ise güçlendirilmiş parlamenter sistem. , Son günlerde pandoranın kutuları açılıyor. Vergi cennetlerine kaçırılmış olan halkın parası ortalığa dökülüyor. Halkın vergisiyle yapıldığı saraylardan, geçmediği köprülerin garanti ödemesi için nasıl gizemli bağışlarla paravan şirketlerle kaçırıldığı gün yüzüne çıktı. Bakanlar kurulunun vergi cennetlerini listelemesi gerekiyor 2016’dan beri yayınlamıyor. Biz iktidara geldiğimizde listeyi yayınlayacağız. Hukuk ve demokrasi çerçevesinde halkın gasp edilen haklarını da soracağız. Halkın vergisi vergi cennetine kaçmayacak. O gün gelene dek soruları sormaya devam edeceğiz. 128 milyar dolar nerde? Düzenli olarak rüşvet alan siyasetçi kim bu soruları sormaya devam edeceğiz. Türkiye’nin kaçıracak bir günü bile yok. Bugünkü baskıcı yağmacı düzene hep birlikte son vereceğiz."

YÜCEL'DEN SAHA PROGRAMI
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel programın kapsamı ile ilgili yaptığı açıklamada “Toplam 30 vekilden oluşan heyetle, koordinasyonunu il başkanlığımızın yaptığı saha çalışmalarımız için bugün Kınık, Bergama, Menemen’de, yarın ise Kiraz, Bayındır, Beydağ ve Tire’de olacağız. İki günlük programda çalışmaların ana teması köy ziyaretlerinden oluşmakta. Bunun yanı sıra kooperatif ve oda ziyaretleri, vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. AKP iktidarını başarısız bir şekilde yönettiği ülkemizde ekonomik çöküntüyü hisseden çiftçilere yalnız olmadığını hissettirmek için yola çıkıyoruz. Üretici ve köylümün AKP iktidarına mahkum olmadıklarını çözümleri kendileri ile paylaşarak bir kez daha göstereceğiz. Bizler mevcut siyasi iktidarın dayatmaya çalıştığı yapay gündemleri, kutuplaştırmayı konuşmak yerine halkımızın gündemi ile ilgileniyoruz. Zaten birilerini zengin etmek için yapılan geçiş garantili köprülerin, üç beş yerden kaymaklı maaşlar alan bürokratların hesabını ilk seçimde sandıkta hesabının sorulacağı kaçınılmaz bir gerçek. Bu tablo ülkemizin kaderi değil. Ülkeyi yöneten siyasi iktidarın bir tercihi… Biz ülkemizi reva görülen bu tablonun CHP kadroları ile nasıl değişeceğini her mecrada paylaşıyoruz. Bizim gidecek çok yolumuz, halkımızın çözülecek çok sorunu var. Biz yorulmak bilmeden yola çıkanlardanız. Ülkemiz refaha kavuşuncaya kadar durmayacağız” ifadelerini kullandı.”
 

chp izmir chp izmir il başkanlığı deniz yücel selin sayek böke milletvekilleri saha çalışması tarım