CHP'den Menderes'te seçim sonrası sert mesajlar

TAKİP ET

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın belediye ihalelerine yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP'li meclis üyesi Erkan Özkan başkanvekili seçildi. Seçimin ardından başkanvekilliği sonucu değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Torun, CHP İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer konuyla ilgili çarpıcı mesajlar verdi.

İZMİR GÜNDEMİ- Menderes’te yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanvekilliği seçimi gerçekleştirildi. Seçimde çoğunluğun oyuyla kazanan Erkan Özkan olurken, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önemli açıklamalarda bulundu. Diğer yandan Özkan da seçim zaferini değerlendirdi. 

TORUN'DAN SOYLU'YA SERT ÇIKIŞ 
Seçim sonrası açıklamalarda bulunan CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu sert sözlerle eleştirdi. Torun, “Ben en baştan tüm belediye meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok onurlu bir davranışta bulundular ve Menderes halkının oyuna sahip çıktılar. Tabi ki İl Başkanıma, Büyükşehir Belediye Başkanıma, milletvekillerimize ve örgütümüze de çok teşekkür ediyorum. Onlar da bu süreçte büyük bir duyarlılıkla davrandılar, şeffaf bir şekilde süreci yönettiler. Ve bugün o salondan Menderes halkının iradesini çaldırmadılar. Ben herkesi yürekten kutluyorum. Şunun da bilinmesini istiyorum ki kendini İçişleri Bakanı zanneden zata sesleniyorum… Bu tür olaylarla bizi korkutamazsın, sindiremezsin, milletin iradesini çalamazsın, çaldırmayız. Yargıyı pas ederek, kendini yargı yerine koyanları yarın o yargı kantarında tartarlar! Bugün yaptığınız bu haksızlığın, hukuksuzluğun yarın yargı karşısında hesabını verirsiniz. ‘Milli irade’ dediniz, artık milli irade hırsızlığı yapmaya başladınız. Milli iradeyi zorla gasp etmeye çalıştınız, ama buna asla izin vermeyeceğiz. Ne Menderesli izin verecek, ne bir başka yerde izin verilecek. Kaybedeceksiniz, kaybediyorsunuz ve bu son çırpınışlarınız ve geliyor gelmekte olan! İnşallah halkın iktidarında halk iradesine her zaman saygı göstereceğiz. Menderes halkına hayırlı uğurlu olsun ama şunu bilin ki burada yaşanan haksızlıktır, hukuksuzluktur ve yargı kararı olmadan İçişleri Bakanı’nın keyfi bir uygulamasıdır. Elbette bir gün bunun da karşılığı alınır. Biz ‘Adaletten, haktan hukuktan sapmayacağız’ diyoruz ama hakkımızı da her yerde arayacağız” dedi.

 

YÜCEL'DEN TEŞEKKÜR 
CHP İl Başkanı Yücel ise açıklamasında, “Az önce Menderes Belediye Başkanvekili olarak Ertan Özkan arkadaşımız seçilmiştir. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimizin fire vermeksizin verdikleri oylarla seçilmiştir. Menderes’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" açıklamasını yaptı

 

SOYER'DEN MENDERES'E DESTEK MESAJI  
Başkan Soyer, “Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerimiz Menderes’in oyuna sahip çıkmıştır. Hiç fire vermeden. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes Belediyesi’nin sonuna kadar yanında… Ne kadar hizmet varsa yapmamız gereken, hepsini sonuna kadar yapacağız” dedi. 

ÖZKAN: BU BİR SEVİNÇ DEĞİL 
Başkanvekili seçilen Özkan, “Öncelikle meclis üyelerine beni tercih ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bu bir sevinç değil sonuçta bir mağduriyetten dolayı buraya geldik. Hayırlısıyla en yakın zamanda da başkanımızın davası sonuçlanır ve kendisi görevine iade olur. O gelinceye kadar biz görevimize devam edeceğiz” dedi.