CHP'den Menemen Belediyesi'ne arazi satışı tepkisi

TAKİP ET

Düzenlediği konserler ve yaptığı arazi satışlarıyla gündemden düşmeyen Menemen Belediyesi'ne CHP'den tepki geldi. CHP Menemen İlçe Örgütü bir yürüyüş düzenleyerek basın açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan CHP’liler “Halkın malını sattırmayacağız” sloganını attılar. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Bakırçay Bölgesi Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay, CHP Menemen önceki dönem İlçe Başkanı Ömer Güney, CHP Çiğli ilçe örgütü, STK’lar ve çok sayıda Menemenli yürüyüşe katılım sağladı.

"SANDIKTA HALK HESAP SORAR"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç konuşmasında: ““Menemen halkının sandıktan çıkan iradesini gasp edenler bugün burada Menemen halkının taşınmazlarını da gasp etmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Menemenlilerle birlikte mücadele edeceğiz. Nasıl ki bu göreve bir hak gaspıyla gelindiyse şimdi de sanki babasının malını satmak istiyorlar. Buna dur demek için buradayız. Bu mücadeleyi mecliste de sürdürmek için buradan söz veriyorum. Bu hesaplar belki yarına kalır ama kimsenin yanına kalmaz. Bu hesabı Menemenliler 31 Mart 2024’te sandıkta göreceklerdir. Buna inanıyoruz” dedi.

"ARAZİ SATIŞLARIYLA GÜNDEMDEN DÜŞMEDİ"

Basın açıklamasını Menemen Belediyesi önünde okuyan CHP İlçe Başkanı Hüseyin Özbey “Defalarda uyarmamıza rağmen bizlere kulak tıkadılar, son çare arazileri korumak için belediyenin kapısına dayandık. AKP’li Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, göreve geldiği günden beri arazi satışlarıyla İzmir gündeminden düşmedi. Menemen’in geleceği satılmasın diye defalarca uyarmamıza rağmen bizlere kulak tıkadılar. Son çare olarak arazilerimizi korumak için belediye kapısına dayandık. Buradan AKP’li yöneticilere sesleniyoruz; Bu araziler sizlerin olsaydı, parsel parsel satar mıydınız? Elinizi derhal Menemen’den çekin. Menemen’in geleceğini yandaş sanatçılara, plastik süslere ve asfalta yatıran AKP’li yöneticilerin lale devri bitecek. Sattığınız her karış toprağın hesabını sandıkta soracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Menemenli vatandaşlara seslenen Özbey, “Sizleri açlığa, sefalete mahkum eden israfçıların biletini sandıkta kesin! İhaleye girecek olan kişileri uyarıyoruz; yanlış hesap Bağdat’tan döner” diye konuştu.

chp menemen