CHP'den Menemen çıkarması: Seçimi AKP kazanana kadar tekrarlanacak mı?

TAKİP ET

CHP'li Deniz Karakurt'un kura ile kazandığı seçimin iptal edilmesi üzerine CHP İzmir karara tepki gösterdi. Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan CHP'liler kararı protesto etti. Basın açıklamasında konuşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır AKP'ye İstanbul'u hatırlatarak 'Seçimi AKP kazanana kadar tekrarlatacak mısınız?' dedi.

Aylin BAYRAM/ İZMİR GÜNDEMİ-Tutuklanarak cezaevine gönderilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yerine, belediye meclisinde yapılan seçimde eşitlik bozulmayınca Deniz Karakurt'un başkanvekili seçildiği kura mahkeme tarafından iptal edildi. Seçimin iptal edilmesi sebebiyle CHP Menemen'de geniş katılımlı bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

CHP’li Yücel: Boyunuzun ölçüsünü alacaksınız!
İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin CHP’li Deniz Karakurt’un kura ile kazandığı seçimin iptal edilmesi kararına tepki gösteren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bu seçim herkesin gözü önünde yapıldı ve kayıt altına alındı. Koca koca adamlar kalktılar kuraya itiraz ettiler. Yapılan bu itiraz Menemenli kardeşlerimize haksızlıktır. İstanbul seçimlerinde yaptılar boylarının ölçüsünü aldılar. Boyunuzun ölçüsünü yine alacaksınız, yine alacaksınız. Mahkemenin vermiş olduğu karar yanlıştır. Biz CHP olarak yasal haklarımızı hukuk çerçevesinde arayacağız. Menemenlilerin hakkının hukukunu savunmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. 

Soyer: Menemenlilerin yanındayız
Menemen halkına seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hiç kuşkunuz olmasın Menemen halkının yanındayız. Haklarınızı hep birlikte savunacağız” dedi. 

“Halkın iradesinin yok sayılmasına izin vermeyiz!”
Kuranın iptali ile ilgili açıklamalar yapan Menemen Belediyesi Başkanvekili Deniz Karakurt, “Tek ortak paydamız Menemenimizdi. Kuranın canlı yayın eşliğinde açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirildiği, her iki gruptan da itiraz gelmediği çok açıktı. Kurada adım çıkmıştır. Anayasa Mahkemesine göre hukuk devleti, tüm eylem ve işlemlerinde yönetilenlere en güçlü, en kapsamlı hukuksal güvence sağlayan devlettir. Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu devlette hukuk güvenliğinin sağlanması, hukuk devleti ilkesinin olmazsa olmaz koşuludur. Öğretide de yer verilen bu tanımlara karşın siyasal iktidarın yetkilileri, seçim yöntemiyle elde edemediği yerel yönetimleri hukuk devleti ilkesini de ihlal ederek mahkemeleri kendilerine araç olarak görüp, yargı eliyle bir hukuk skandalına imza atmışlardır. Menemen Halkının İradesi'nin yok sayılmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi. 

CHP’li Bayır: İstanbul’u hatırlayın!
AKP’lilere İstanbul göndermesi yapan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Siz ilçenizi CHP yönetsin diye oy verdiniz. Ve bugünde bunun arkasında duruyorsunuz. Menemendeki vatandaşın oyuna ipotek konamaz. Bu kura çekilirken  hiçbir AKP’li itiraz etmedi. Kura sonuçlandı ve yüzde 50 şansınız vardı. Nerede ahlak nerede insanlık. Bir AKP’li seçilene kadar seçime itiraz mı edeceğiz. Size İstanbul’u hatırlatırım. İki buçuk yıl sonra çok daha fazla oyla Menemen’e geldiğimizde bunu size hatırlatırım” açıklamasını yaptı.

menemen chp seçim