CHP'den Zühtü Arslan'a tebrik: Erdoğan'ın gözünün içine bak baka...

TAKİP ET

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın bugün yaptığı konuşma gündemden düşmüyor. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Başkanı tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanı'nın gözünün içine bak baka anayasanın üstünlüğünü tarif etti" dedi.

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın bugün yaptığı konuşma gündemden düşmüyor. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Başkanı tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanı’nın gözünün içine bak baka anayasanın üstünlüğünü tarif etti" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Başarır, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın AYM üyeliğine seçilen Yılmaz Akçil için düzenlenen yemin töreninde yaptığı konuşmayı, şu sözlerle değerlendirdi:

"AYM Başkanı, AYM kararlarının tartışılmayacağını, kişisel ihtiraslarla uygulanmamasının sıkıntı olduğunu bir kez daha Erdoğan’ın gözüne baka baka konuştu. Ben AYM Başkanı’nı buradan kutluyorum. Çünkü, AYM kararları kabul edilmiyorsa, Anayasa bir kenara bırakılıyorsa ve karşısında Anayasa’ya bağlılık yemini eden bir Cumhurbaşkanı varsa bu konuşmayı dinlerken yüzü kızarmıyorsa ben o başkanı tebrik ediyorum. Çünkü, AYM Başkanı, bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nın gözünün içine bak baka anayasanın üstünlüğünü tarif etti."

Sözcü

AYM Başkanı Zühtü Arslan AYM Ali Mahir Başarır