CHP Fatih örgütünde yeni başkan coşkusu... Yusuf Yetişgin mazbatasını aldı, kalabalık sokağa taştı

TAKİP ET

İstanbul Fatih'te Soner Özimer milletvekili olmak için ilçe başkanlığından istifa etti. CHP MYK Özimer'in yerine 2019'da CHP Fatih Belediye Başkan Aday Adayı olan ve Tarihi Yarımada Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Yusuf Yetişgin'i atadı. Yetişgin dün mazbatasını aldı ve göreve başladı. Yetişgin'in ilk görev gününde ilçe başkanlığındaki coşku ve kalabalık sokağa taştı. Yetişgin gönülleri fethedip iktidara geleceklerini söyledi.

CHP Fatih İlçe Başkanlığı’na atanan Yusuf Yetişgin ve yeni yönetim kurulu üyelerinin devir teslim töreni gerçekleşti. Yetişgin, İlçe Saymanı Bülent İpekler ve İlçe Sekreteri Canan Tarım'dan görevi devraldı. Devir teslim törenine CHP İstanbul 2. Bölge Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Özgür Birgün, daha önce Fatih’de İlçe Başkanlığı yapmış olan; Uğur Ataş, Gökhan Gençel, CHP Fatih Meclis Üyesi Nazmiye Akarslan Turgut, STK temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yetişgin'i ilçe başkanlığında yüzlerce vatandaş karşıladı, ilçe binasındaki coşku sokağa taştı. Yetişgin'e davullu zurnalı karşılama yapıldı.

Devir teslim törenine katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan CHP Fatih İlçe Başkanı Yusuf Yetişgin, ‘Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına girerken yepyeni bir Türkiye inşa etmek için, derin yoksulluğun olmadığı, gençlerimizin ve tüm yurttaşlarımızın gelecek korkusunun olmadığı tam demokrasi ve adalet için, adanmışlıkla çalışan sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, sayın İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun tarafıma uygun gördükleri görev ve sorumluluktan minnettarım. Ülkemizin gözbebeği, İstanbul’un kalbi Fatihimize ilçe başkanı olarak elde ettiğim onuru, tüm örgütümüzü kucaklayarak ve sevgiyle 2023 genel ve 2024 yerel seçimde elde edeceğimiz kazanımla taçlandıracağız. Fatih’te tüm gönüllerin Fatih’i olmaya geldik. Tüm örgütümüzle birleşerek çoğalacağız. Bir kez daha katılımınızdan dolayı teşekkür ederim’ dedi.

Birlik ve beraberlik içinde iktidar hedefine ulaşacaklarını belirten Yetişgin, ‘Bizim hedefimiz gece gündüz çalışarak önce genel seçimlerde sonra a yerel seçimlerde iktidar olmaktır. Mahalle mahalle, kapı kapı dolaşacağız. İlçe olarak başarılı olmamızın önünde hiçbir engel yok. Rica ediyorum hiç kimse bizi ötekileştirmesin. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Böyle bir görevi almaktan gurur ve şeref duyuyorum. Bir kez daha beni bu göreve layık görenlere teşekkür ediyorum. Ülkemizin kötü gidişatını değiştirecek tek güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Aydınlık günleri görebilmek Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmasıyla olur. Gençlerimize ve çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmanın sorumluluk bilinciyle hareket etmek zorundayız. Bundan dolayı ayrıştırıcı olmayacak birleştirici olacağız. Önceki ilçe başkanımız Soner abimizi arayacak ve kendisine teşekkür edeceğim. Bugün bizimle olan herkes başımızın tacıdır. Tek hedefimiz partimizin başarısıdır. Sizden tek isteğim hepimizin fedekarlıkla çalışmasıdır. Başka bir idealim ve art niyetim yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olmadan önce hiçbir partiye üye değildim. Herkesin bildiği gibi binlerle ifade edilen iki önemli sivil toplum kuruluşunun başkanıyım. Bizleri ziyarete gelen tüm siyasi partilere STK olarak kapımız her zaman açık oldu. STK başkanlığı görevim hala sürmektedir. Dün olduğu gibi bugün de aynı şeyi yapmak zorundayım’ şeklinde konuştu.

Davul ve zurna ile başlayan devir teslim töreninde konuşmaların ardından CHP Fatih İlçe Başkanı Yusuf Yetişgin, partililerle fotoğraf çektirdi. İşte o törenden dikkat çeken fotoğraflar...

 

CHP fatih