CHP Gaziemir gençliğinden hükümete pandemi eleştirisi: "İstifa edin, ülkemizin önü açılsın"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Gençlik Kolu, pandemi döneminde işini kaybedenler, dükkanı batma noktasına gelen işletmeciler ve kapatılan işletmelerle ilgili basın açıklaması düzenledi. 

CHP Gaziemir İlçe Gençlik Kolu Başkanı Baran Manav salgın döneminin yönetimi noktasında hükümete eleştirilerde bulundu. Basın açıklamasına CHP İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ve yönetimi, Karabağlar Belediye Meclis üyeleri, CHP Karabağlar İlçe Gençlik Kolu Yöneticileri, CHP Gaziemir Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Kolları Başkanı ve Örgütü katılım sağladı. 

KIZILDERE ANILDI
Başkan Manav basın açıklamasını gerçekleştirmeden önce Kızıldere şehitlerini andığı konuşmasında, “Emperyalist kuvvetlerin aramızdan aldığı başta bugün yıl dönümü olan Kızıldere şehitlerimiz ve tüm devrim şehitlerimizi buradan tekrardan selamlıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

“KAOSA DÖNMÜŞTÜR”
Pandemi döneminin yönetimdeki aksaklıklar nedeniyle kaosa döndüğünü vurgulayan Başkan Manav, “Covid-19 pandemi, dönemi binlerce insanımızın hayatını elinden almış, yaşamayı başarmış bizleri açlık sınırının altında, güven duygusundan yoksun ve her an ölümün peşinde olduğunu bilerek yaşamak zorunda bırakmıştır.
Bugün salgın sürecinin ne kadar kötü yönetildiğini, hepimiz bir şekilde yaşayarak ve hissederek görmekteyiz. AKP yönetimi geç alınan kararlarla, ayrıcalıklı yasaklarıyla, sakladıkları rakamlar ile pandemi dönemini ülkemiz için yönetilemeyen bir kaosa çevirmiştir” şeklinde konuştu. 

390 SAĞLIK EMEKÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ
Salgın sürecinin toplumdaki bireylerin tamamı için olumsuz değişikliklere yol açtığını, bunun temelinde de iktidarın yanlış politikalarının olduğunu dile getiren Manav şunları kaydetti:“Herkese evde kal çağrısı yaparken işçiler için önlem almayan iktidar ve şahsım anlayışı ile işçileri ölüme yollamayı tercih etmiştir. Esnafa kepenk kapattırmasına rağmen vergilerini sömürmeye devam etmiş ve bu yüzden birçok esnafımızın batmasına sebep olmuştur. Bizlere aydınlık yarınları hazırlayacak olan öğrencileri okullara göndermeyerek, internet bile olmayan yurdumuzun birçok köyünde bir nesli karanlıkta köreltmeyi tercih etmiştir. Son bir yılda 2 milyonu aşkın esnafımız iflasını açıklamış, 390 sağlık emekçimiz verdikleri savaşta hayatlarını kaybetmiş, binlerce insanımız ölüme terk edilmiştir.”

“SORUMSUZLUĞUN CEZASINI CANIMIZLA ÖDEMEK İSTEMİYORUZ”
Halkın büyük bir çoğunluğu salgın nedeniyle gündelik yaşamına devam edemediğini buna karşın iktidar partisinin halk sağlığını tehlikeye atarak kongrelerine devam ettiğini aktaran Manav konuşmasına şöyle devam etti: “Verilen tüm emekleri, kaybedilen tüm hayatları hiçe sayan şahsım anlayışı ve elinde tuttuğu baskıcı faşist iktidar anlayışı, lebalep kongrelerine, tıklım tıklım dolu mitinglerine, maskesiz basın toplantılarına devam etmiş, sallantıda olan iktidarlarını korumak, kaybettikleri desteklerini tekrar kazanmak için siyasi showlarına devam etmiştir. Gerçekleştirdikleri her kongrelerinde o ilimizde vaka sayıları 2 hatta 3 kat artmış, bu acı faturayı ise biz halktan çıkarmaktan çekinmediler. Bugün bir lokantada 2 kişi yan yana oturamaz, nefes almak için bir köşede maskenizi çıkartamaz, esnaftan dilediğiniz gibi alışveriş yapamazsınız. Siftah yapamadan dükkânını kilitleyen esnaflarımız var, işsiz kalan, ailesine bakamayan, bebeğine bez bile alacak parası olmayan, bu sıkıntıların içinde kaybolup intihar eden insanlarımız var. Bunlara rağmen "kongrelerini yapma" diye direten biz halkı "güneş balçıkla sıvanmaz" diyerek kıskançlıkla hatta "FETÖ taktiklerini" uygulamakla suçladı uzun adam. Bu halkın canını, parasını hiçe sayanları da FETÖ taktikleriyle iş yapanları da iyi bilir ve unutmayız. Lakin şahsım hükümetinin yönetemediği pandemi döneminin cezasını bizler canımız ile ödemek istemiyoruz.”

“YÖNETEMİYORSUNUZ”
Türkiye’nin yönetilemediğini savunan Manav yetlileri istifaya davet ederek, “Bugün hayatını kaybetmiş olan binlerce vatandaşımızın, kendilerini bizlere siper etmiş yüzlerce sağlık emekçisi kahramanlarımızın, işlerinden olmuş milyonlarca vatandaşımızın, kepenk kapatmak zorunda kalmış milyonlarca esnafımızın vebali, başta uzun adamın ve onun şahsım iktidarı anlayışınındır. Sizde biliyorsunuz ki yönetemiyorsunuz, bizler canımızdan olmak istemiyoruz, istifa edin ve ülkemizin önü açılsın. Bugünlerin sorumlularını elbet bir gün bu halk yargılayacaktır” dedi.

chp genclik gaziemir