CHP Heyeti'nden AKP'ye tepki: "Deprem değil düzen öldürüyor!"

TAKİP ET

CHP Heyeti afet bölgesinde basın açıklaması düzenledi. Açıklama yapan CHP'li Böke, "Bu deprem vergileri nereye harcandı? Deprem değil düzen öldürüyor" dedi.

Aylin BAYRAM\İZMİR GÜNDEMİ - Basın açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, PM üyeleri Ednan Arslan ve Devrim Barış Çelik, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın katıldığı 
Bayraklı Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi. 

30 Ekim Cuma günü İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından sahada çalışmaları takip eden CHP Heyeti açıklamalarda bulundu. 

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke," 114 can kaybımız var. Baş sağlığı diliyoruz. Enkazlarda arama kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. Bizlerde yakından takip etmeye devam edeceğiz. Çadırlar sağlandı. Binlerce yurttaşımız barınıyor. Belediyelerimiz hızla bunu karşılamaya çalışıyor. Sayın Bakanımızı düşen sorumluluktur. Bir kez daha dayanışmaya davet ediyoruz. Daire başına 30 bin- 40 bin TL değişiyor. Bunu karşılamamak devlet sorumluluğunu yerine getirmemek anlamına gelir. 1999'un başından beri deprem vergileri toplandı. 21 yıl geçti. Bu deprem vergileri nereye harcandı? Deprem değil düzen öldürüyor. İktidarın koyduğu düzen öldürüyor. İhityacımız sorumluluğunu yerine getiren bir iktidar. Yaralara merhem olmak üzere belediyelerimiz çalışıyor. Vatandaşlarımızın en kısa sürede güven içinde yaşayacakları yuvalar kuracağız. Depremle beraber korona salgınıyla birlikte devam ediyor. Çadırlarda bir arada yaşamak zorunda olan vatandaşlarımıza ihtiyaç duyduğu psikolojik yardımı vermeye devam ediyoruz. Bu dayanışmaya destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Sağlıkla her bir yurttaşımız yuvalarına yerleşene kadar çalışmaya devam edeceğiz."

Devlet sorumluluğu almalı vurgusu yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Görevimiz bitmedi. Sorumluluğumuzun bilincinde devam edeceğiz. Afet yaşandıktan sonra belli sorumluluklar birbirlerine atfediliyor ama devlet sorumluluğu üzerine almayıp belediyeye atfediliyor. İmar Kanunu'nun kapsamına giriyor. Bu binalar acil yıkılması gereken binalardı. Bizim burada karşılaştığımız binalar buna girmiyor. Bi,zleri suçlamak doğru değil. Çevre bve Şehircilik Bakanlığının sorumluluğundadır. Bunun tespitini yapmış olalım. Mecliste kurulan Deprem Komisyonu çok güzel bir adım. Bu komöisyon çalışmaları yaptıktan sonra umarım bu acıları yaşamayız. Gereklş yasal düzenlemeler yapılır ve biz de3 bu acıları yaşamamış oluruz. Bir çok ilimizde deprem riskiyle  karşı karşıyayız. Bir çok Bilim adamlarıyla değerlendirilmeli. İzmir'imizde yoğun bir gayret içerinde her türlü çabayı gösteriyor. Vatandaşlar memnun. 2065 Çadıı AFAD kURDU. 786 Belediyemşizin kurduğu çadırlar hepsi dolu. Vatandaşımızın her türlü taleplerini yerine getiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Afetzedelerin hep yanında olacağızi. Hep sahadaydık. Onların yaşadığı mağduriyeti karşılamaya çalıştık. Dayanışmayla bunları hafifleteceğiz" dedi.

izmir chp basın açıklaması deprem