CHP İstanbul'un yeni il başkanı Çelik'e İzmirli siyasilerden tebrik!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kongresi'nde başkanlık için yarışan Özgür Çelik ve Cemal Canpolat arasında, yarışı kazanan 342 oy ile Özgür Çelik oldu. Çelik'e CHP İzmir'den de destek ve tebrikler geliyor.

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen, İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirlendiği CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’ni Özgür Çelik kazandı. Başkanlık için Cemal Canpolat ile yarışan Çelik, 342 oy alarak 310 oy alan Canpolat’ın önüne geçti. İl Başkanlığı seçiminde 600’ün üzerinde il delegesi oy kullandı.

Çelik’e Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir ayağından da tebrikler gecikmedi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ekrem İmamoğlu’nun Çelik’e tebrik gönderisini paylaştı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da, X üzerinden “CHP İstanbul İl Kongresi’ni kazanan Özgür Çelik’i tebrik ediyorum.” şeklindeki paylaşımı ile Çelik’e tebriğini duyurdu.

Değişim tartışmaları sürerken Özgür Çelik, hakkında yapılan ‘değişimin adayı’ yorumlarına dair “Kemal Kılıçdaroğlu hepimizin genel başkanı. Toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşan genel başkanımızı kongre tartışmalarının öznesi haline getirmeyi yanlış buluyorum.” şeklinde konuştu. Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da tartışmalara dahil edilmesini eleştirdi.

310 oy alarak Çelik’in gerisinde kalan Canpolat ise konuşmasında, eleştirilerini ‘değişimci’ kesime yöneltti. “20 yıldır bu partide MYK üyeliği, 27 yıldır milletvekilliği yapanlar CHP örgütünü anlayamazlar. Hanginiz ön seçime girdiniz? Hanginiz yüzünüzü sola çevirdiniz?” sorusunu yönelten Canpolat, “Daha dört gün önce genel merkez koridorlarında dolaşıp atamayla milletvekili olanlar değişimden bahsedemezler.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN TEBRİK HENÜZ GELMEDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Çelik’e tebriklerini, “CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik’i tebrik ediyorum. Kazanan sadece genç ve başarılı bir parti emekçisi kardeşimiz ve ekibi olmadı; siyasi olgunluk, nezaket ve kapsayıcılık da oldu. İstanbul için birlikte, kol kola çalışacağız.” sözleri ile iletti.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa milletvekili ve Grup Başkanı Özgür Özel de, “Partimizin İstanbul İl Başkanı seçilen Sn. Özgür Çelik’i tebrik ediyorum. Gençlik kazandı, umut kazandı. İstanbul’u tekrar kazanacağız, Türkiye’yi kazanacağız, hep birlikte kazanacağız.” mesajı paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Çelik’in konu hakkındaki açıklaması “Diğer illerle ilgili tweet atmadığını da biliyorum. Bugün telefonda görüşürüz diye tahmin ediyorum.” oldu.

chp izmir özgür çelik