CHP İzmir AKP İzmir'e siyah çelenk bıraktı!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs öncesi düzenlediği mitinglerde, CHP'nin 'Haydi' reklam filmine montaj ile PKK elebaşının eklendiğini videosu ile sarf ettiği sözlere CHP kanadından tepki geldi. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve milletvekilleri AK Parti İzmir İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto etmek istedi, ancak emniyet güçleri tarafından izin verilmedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi mitinglerinde ve gençlerle buluştuğu programda gösterilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun montajlanmış videosunun tekrar gündeme gelmesi tepkilere neden oldu. 
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve Milletvekilleri AK Parti İzmir İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto etmek istedi.

KORKU HERHALDE GALİP GELDİ

Çelenk koyulmasına izin verilmemesi hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Emniyet mensuplarını yoracak hiçbir şey yok. Tamamen demokratik hakkımızı kullanarak barışçıl olarak yapılan tüm montajlara ve kara propagandalara karşı siyah çelenk bırakacaktık. Maalesef korku herhalde galip geldi ve emniyet güçlerimizi buraya yormuşlar. Ben onlar adına üzülüyorum. Emniyet güçlerimizi yorup buraya yığmışlar. Biz tamamen barışçıl protestomuzu yapıp çelengimizi koyup ayrılacaktır” diye konuştu. 


Aslanoğlu’nun çelengin gelmesi sonrası il binasının önüne çelenk koyması sonrası polis tarafından sokak kapatıldığı için izin verilmedi. Çelenk koyulmasına izin verilmemesi sonrası Polat “Ben İzmir’in seçilmiş milletvekiliyim, dokunulmazlığı oran biriyim ben tek başıma çelenk koymak istesem bana fiili müdahale mi yapacaksınız” ifadelerini kullandı. İl Başkanı Aslanoğlu ise ‘Bizim il binamızın önüne genel merkezimizin önüne çelenk konuldu bunlara müsaade edildi’ ifadelerini kullandı. 


İl Emniyet Müdürü yardımcısı da polis barikatının önünde bulunurken “Seçim sürecindeyiz, buna müsaade edemeyiz. Seçim sürecinde de sizin talep ettiğinizde de nasıl talep alıyorsak, burada gelen talep sonrası tedbir alıyoruz” dedi.
Polat ise, “Emniyet Müdürü Şahne ile görüşür müsünüz ben Vekil olarak il başkanım ile çelenk koyacağım” sözlerini sarf etti.


 MİLLET AFFETMEYECEK, TARİH AFFETMEYECEK
Basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Aslanoğlu ise, “AKP’ye açık çağrımızdır. Seçim yarışında adil olmayacağını biliyorduk. Tüm TV’ler TRT’yi arkanıza alacağınızı sesinizi duyurmamıza devletin imkanları ile engel olacağınızı, miting alanları ile ilgili sorun çıkaracağınızı, yasaklarla hakla ulaşmamıza engel olacağınızı biliyorduk. Fakat siz bu organize kötülüğü şeytanı bile utandıracak kadar ileri bir seviyeye taşıdınız. Allah korkusunu vicdanı bir kenara koydunuz ve içinizdeki kötülüğü Türk milletin üstüne boca ettiniz. Montaj kasetlerle olmayanı var gibi gösterdiniz. Güç, para ve iktidar için tüm değerleri bir kenara bırakalı çok olmuş durumda. Siz hakikatin ötesini bile açtınız. O dipsiz kuyunun karanlık, rutubetli köşelerinden çamur siyasetini kendinize yol belirlediniz. Kötülüğü kendine yol yapanlarla asla halleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız. Tüm yalanlarınızın hesabını ilk önce bu dünyada sonra öbür dünyada vereceksiniz. BU memleketin evlatları yarattığınız cehennemin kapılarını 28 Mayıs’ta sonsuza dek kapatacak. Biz bu kötülüğü affetmeyeceğiz, millet affetmeyecek, tarih affetmeyecek” dedi. 


Basın açıklaması sonrası milletvekillerine ve CHP’li isimlere çelenk için izin verilmezken, çelenk sembolik olarak AK Parti İzmir İl Başkanlığı sokağına giriş bölümünde bırakıldı.