CHP İzmir Başkan Soyer için toplandı: "O kadar kolay lokma değil"

TAKİP ET

CHP İzmir İl Örgütü tarafından hakkında soruşturma açılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e destek verildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında Vahdettin'e ilişkin sözleri nedeniyle soruşturma açılmıştı.  CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'da önceki gün Başkan Soyer'i ziyaret etmişti. Bugünde aralarında CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ve Yüksel Taşkın'ın da olduğu partililer Başkan Soyer'e belediye binası önünde destek verdi.

"BİZ BUNA PAPUÇ BIRAKMAYIZ"

Burada bir konuşmada yapan CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın: "Benim İçişleri Bakanı’na bir mesajım var. Her gün bir çeteye operasyon yapıyorsunuz. Çok güzel, bu buzdağının görünen kısmıyla uğraşmak çok iyi. Bu çetelerin orada var olmasını sağlayan şahıslarla, devlette yer alan bakanlık yapan şahıslarla niye ilgilenmiyorsunuz? Tunç Soyer’e soruşturma izni vereceğinize sizden önceki bakan beyle ilgili bir tasarrufunuz olacak mı? Bir başkanın Osmanlı’ya dair eleştirileri vardır, Atatürk de neden cumhuriyet ile devam etmemiz gerektiğini çok iyi anlatmıştır. Tunç Bey de buraya referans vermiştir. Övünmemiz gereken bir noktada tam tersi bir rövanşizm denemesi yapılıyor. Burada asıl uğraşılan şey cumhuriyettir, biz buna pabuç bırakmayız” dedi.

"O KADAR KOLAY LOKMA DEĞİL"

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ta: "Hepinizin gördüğü üzere burada Kuvayi Milliyecilerin torunları var. Burada memleketi terk edip parsel parsel bırakanların torunları yok. İnadına Atatürk, inadına cumhuriyet değerleri, inadına CHP diyeceğiz. Bütün il örgütümüz, ilçe örgütümüzle, işçilerimizle Tunç Soyer’e sahip çıkmaya geldik. Başkanımız bir Sayıştay denetlemesi geçirdi, zerre kadar bir sorun bulamadılar. Bula bula Nutuk’tan alıntıladığı sözden bir sonuç çıkarmaya çalışıyorlar. Yemezler! O kadar kolay değil, Tunç Soyer boğazınıza oturur, o kadar kolay lokma değil. Arkasında Mustafa Kemal’in askerleri var!” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'e sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Başkan Soyer: "Cumhuriyet insanlık tarihinin en büyük evrimlerinden biri. Cumhuriyet bu devrimi saltanata karşı yaptı. 100 sene önce o defter kapandı. Saltanat bitti, cumhuriyet başladı. 100 senedir bu topraklarda onun erdemleriyle, onun değerleriyle vefa ve barış içinde yaşamımızı sürdürüyoruz. Bu cumhuriyet devriminin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk asla ve asla 100 sene önceki hesaplaşmayı bugüne taşımak isteyenlerin mezesi olamaz. Biz Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. 100 sene önce kapanan bir defteri yeniden açmak istiyorlar. Öyle yağma yok! Biz cumhuriyetin ve Atatürk’ün bekçisi olmaya devam edeceğiz ve gelecek kuşaklara Atatürk’ü taşımaya devam edeceğiz ve İzmir bunun öncüsü olmaya devam edecek" dedi.

chp izmir tunç soyer mahir polat yüksel taşkın