CHP İzmir, Çalıştay'da buluştu:Kim ne mesajlar verdi?

TAKİP ET

CHP Arama Çalıştayı İzmir'de start aldı. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki örgüt buluşmasına Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ile Seyit Torun, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, yöneticiler ve çok sayıda partili katıldı. Programda kürsüye gelen konuşmacılar birbirinden önemli mesajlar verdi.

İZMİR GÜNDEMİ/ CHP Genel Merkezi tarafından organize edilen ve ilk İzmir’de gerçekleştirilen ‘Arama çalıştayı’ start verdi. Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen çalıştaya CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, PM üyeleri Rıfat Nalbantoğlu ve Devrim Barış Çelik, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

CHP'nin 'Arama çalıştayı' İzmir'de start verdi! Salıcı ve Torun'dan yerel yönetimler ve HDP açıklaması


BEN BİLİRİM ANLAYIŞI İLERLEMEYE ENGEL
Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun “ 31 Mart seçimleriyle birlikte değişim başladı. Görüldü ki belediyelerimiz kaygılarla gelmişti fakat onlar her türlü dayatmaya rağmen çok iyi iş çıkardı. Vatandaşımızın en dar gününde yanında oldular. İnanıyorum ki bundan sonra da çalışmalarını arttırarak devam edecekler. Yeni bir kampanyayla eğitim ve öğretime destek veriyoruz.  Birçok konuda yasaklarla ilerledik. Bu tek adam yönetimi her alanda olduğu gibi bu alanda da devam ediyor. Yetkiyi sarayda toplayarak yeni bir yasa hazırlığı içindeler. Bizden hiç görüş alınmıyor. Ben bilirim anlayışı ilerlemeye engel.  Kimin net bir irade koyduğu belli değil. Buradan uyarmak istiyoruz. Vatandaşlarımıza daha etkin çözüm üretmek istiyorsanız birlikte hareket edelim.  Bütün yetkileri sarayda toplayarak sorunu çözemezsiniz. Farklı seslere de kulak verin.” Çağrısında bulundu. CHP’li Torun, “Belediye üzerine vesayet koyarak sorunu çözemezsiniz. Eğer yasa değiştirecekseniz bu farklı seslere de kulak verin. Artık ülkeyi yönetemiyorlar” derken, Salıcı da “Biz senin bu baskıcı tutumun yüzünden Melih Gökçek’e bile sahip çıktık. Metal yorgunluğu diye bir şey çıkardınız. Belediye başkanlarına istifa ettirdiniz. Onlar CHP’li mi, HDP’li miydi? Senin belediye başkanlarındı, sahip çıktık. Ahmet Davutoğlu saray darbesiyle indirildiğinde CHP’liler sahip çıkmadı mı? Davutoğlu HDP’miydi?” dedi. 

Oğuz kağan salıcı “ AKP’liler devletin kurumlarını öyle bir hale getirdiler ki. İşsizlik rakamı açıklanıyor, onların açıkladıkları farklı. İnsanlar inanmıyor. Kovid’ten kaç kişinin hastalandığını açıklıyorlar. Hasta sayılarıyla verilenler tutmuyor. Bakan Koca itiraf etti, halkın sağlıyla ilgili olduklarını ama devletin çıkarlarını da göz ardı edemeyeceklerini. Sağlık Bakanı  vaka sayısından haberdar değil. Milli Eğitim Bakanı öğrencilerin durumundan haberdar değil” dedi.

 “Azerbaycan topraklarının işgal altında kalmasına göz yumamayız. Haklı bir davası var ve chp onun yanındadır. Türkiye de iktidar alternatifi var.” Sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
Ankara’dan Genel başkanın selamlarıyla gelen CHP Genel Sekreter Selin Sayek Böke Arama Çalıştayı’na birlik ve beraberlik mesajlarıyla girdi. Böke “ Bugün yaşadığımız ağır krizin en önemli boyutlarından bir tanesi ekonomide hissediliyor. Türkiye’de 2 milyon istidam kaybı var. Vatandaş KOBİ’lere  804 milyar borçlu. Bu iktidar krizi çözemez. Toplumsal muhalefete baskısıyla, rantçı  anlayışla çözemez ama biz çözeriz. Bugün saray devletinin ele geçirmiş olduğu rantçı sistemi değiştirecek ve güçlü birer sosyal devletle, biz yapacağız. İzmir’in Cumhuriyet değerleriyle hareket edeceğiz. Bugün Türkiye’de herkes güncel duruma dair derin bir umutsuzluk içinde. Bu programın çare olmadığı çok açık. Milli gelirimizin düşüyor olmasını bir başarı öyküsü gibi açıklamaları bizleri gösteriyor ki bunu ancak ve ancak biz yaparız.”
 
Kürsüye çıkan Deniz Yücel “ inanç sömürüsüyle değil ,dürüstlüğümüzle mücadelemizle ilerliyoruz, milletvekillerimizle birlikte gündem belirleyen , çözüm üreten bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Belediye  Başkanlarımız bu zincirin önemli bir parçası, bugün yaptıklarımızdan daha iyisini nasıl yaparız, daha fazla vatandaşımıza nasıl ulaştırırız bunları aramak için, Arama Çalıştayı’nı  gerçekleştiriyoruz. Daha güçlü kökler salmaya devam edeceğiz.  İzmir’den çıkacak her fikrin demokrasiye büyük katkısı olacak. Hayırlı olmasını diliyorum”dedi.
 
MÜZİĞİ DE DANSI DA DEĞİŞTİRECEĞİZ
Sonra kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir  Belediye Başkanı Tunç Soyer “Çekirdek ailemiz bugün sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Başından beri söyledik, İzmir değişimin lokomotifi olacak. Bu toplantıdan Türkiye’ye ilham verecek ve İzmir’in model oluşunu gösterecek sonuçlar ortaya çıkacak. Konda’nın yaptığı son ankete göre Türkiye nüfusunun yüzde  %80’i geçim sıkıntısı yaşıyor. Büyük yoksulluk hatta büyük ekonomik sıkıntılar artıyor. Bu ekonomik tablonun değişimi yerel yönetimlerde yaratacağımız değişimle çok alakalı. Mutlaka vatandaşın günlük hayatındaki sorunlara çözüm üretecek ve hayatlarına dokunacak çalışmalar yapmak zorundayız. Yoksulluğun boyutu can yakıcı. Başka bir Türkiye’nin mümkün olduğunu görüyoruz. Çok sevdiğim bir Afrika atasözü var: ‘Müzik değiştikçe dans da değişir’ biz de müziği değiştireceğiz, dans da değişecek” dedi.