CHP İzmir'de aday adayı Recep Çevik: " Düşündüğüm tek şey hizmet"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Aday Adayı Recep Çevik adaylık sürecini gazetemize anlattı. Milletvekili Aday Adayı Recep Çevik" Memleket türküsüne eşlik edip oyun oynayanlar bizi vatansever olmamakla itham ediyor."dedi.

Nur DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Milletvekili aday adayı başvurusunu tamamlayarak İzmir Milletvekili Aday Adaylığı için yola çıkan Recep Çevik eğitim ve kariyer hayatını anlattı. Milletvekili aday adayı Recep Çevik,"1949 yılında Sivas Kangalda doğdum. Eğitim hayatımı Sivas'ta tamamladım. Askerlik sonrası, emekli olana kadar memuriyete girdim. Memuriyet zamanı gazetecilik öğrenimimi yaptım. 1977 ve 1979 yılları arasında devam ettim. 2 yıl sonra terör nedeniyle devam edemedim geri işime döndüm. 15 yıl kitap satışı yaptım. "dedi.

BU MEMLEKETİN ÖZÜ KÜLTÜRDÜR

CHP İzmir Milletvekili aday adayı olmasının nedeninin kültürel alandaki eksiklikler olduğunu söyleyen Milletvekili aday adayı Recep Çevik," Milletvekili Aday adayı olmamın en temel nedeni Mustafa Kemal Atatürk'ün ,'Bu memleketin özü kültürdür.' sözü oldu. Kültür alanında  hiçbir çalışma olmadığını gördüm. Her vilayete, her ilçeye kültür merkezi yapılmasından yanayım.  Bu memleketin özünü, kültürünü işleyecek, canlı tutacak, hayat damarlarını kurutmamak için bunu sağlayacak bir ciddiyetle üzerinde durulmasının sağlanması gerekir.Bu yola atılmamın bir diğer sebebi ise, şehit kontenjanın açılması oldu. 6. Çocuğum Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, terör mücadelesinde şehit düşmüştür. Bu nedenle başvurumu yaptım." sözleri ile ifade etti.

DÜŞÜNDÜĞÜM TEK ŞEY HİZMET

Meclise girdikten sonra yapmak istediklerini anlatan Milletvekili aday adayı Recep Çevik,"13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde kazanması için canla başla çalışacağız. Halkımıza gerçekleri anlatacağız. Bizi Çanakkale ruhu taşıyan insanlar olarak bu yönde çalışacağız.  Karşı tarafın istismarı mevcut. Kendileri her türlü yolu denediler, eski politikaları da şimdi tüm bunların üzerine sünger çekip vatansever gibi bizlere terörle, kardeş ve yardımcı olarak atıf ediyorlar. Memleket türküsüne eşlik edip oyun oynayanlar bizi vatansever olmamakla itham ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tamamı Kuvayi Milleyici, Çanakkale ruhu taşır, halktan yanadır. Bende kültüre ağırlık veren halktan yana çalışan kişi olarak canla başla elimden geleni yapacağım. Halktan yana çalışmayı benimsemiş bir kişiyim ve bunu devam ettirmek istiyorum. Düşündüğüm tek şey hizmet. Kültürel alanda atılım yapacak yetenekli bilgili kişiler yetiştirilmesi için olanaklar sağlamak istiyorum. Göstermelik kültür merkezi ya da gençlik merkezi açıyorlar, içeriği yok. Kitaplık koyuyorlar içerisi boş, kitaplığı modernize etmek, bilgisayarla çeşitli materyallerle çeşitlendirerek daha güzel hale getirmek gerekiyor."dedi