CHP İzmir'de bayramlaştı! Kim ne dedi?

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu," Bugün burada hem bayramlaşacak hem de dostluklarımızı pekiştireceğiz. Delege seçimleri başlamadan hepimizin aynı amaca hizmet eden yoldaşlar olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Öyle küseriz de barışırız da demeyeceğim bu sefer. Bu sefer birbirimize küsme lüksümüz yok" dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenledi.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye başkanları , İzmir Milletvekilleri ve çok sayıda partili katılım sağladı.

KÜSME LÜKSÜMÜZ YOK

Düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,"Küslerin barıştığı, gerçek dayanışmanın hatırlandığı bir bayramda daha buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Bugün burada değerli dostlarımız ve üyelerimiz ile birlikte hem bayramlaşacak hem de dostluklarımızı pekiştireceğiz.Delege seçimleri başlamadan hepimizin aynı amaca hizmet eden yoldaşlar olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Öyle küseriz de barışırız da demeyeceğim bu sefer. Bu sefer birbirimize küsme lüksümüz yok. Bu sefer tek bir arkadaşımızı kırma lüksümüz yok. Bu sefer 1 kişi bile eksilmeye tahammülümüz yok. İktidarda olmalarına tahammül edemediklerimizi düşünüp. Bu sefer birbirimize daha fazla tahammül edeceğiz. Yaşadığımız son seçimlerden sonra en çok ihtiyacımız olan şeyde budur. Dostluklarımızı güçlendirmek, vereceğimiz yeni mücadeleler için bir birimize sıkı sıkaya sarılmak ve yeni mücadeleler öncesinde güç toplamak" ifadelerini kullandı.

HER SORUYA CEVAP VERDİK

Seçim sonrası tüm sorulara cevap verdiklerini söyleyen Aslanoğlu,"Yaşadığımız seçimler sonrasında vatandaşların bizlerden açıklama beklemesi normaldir. Vatandaşlarımızın en tabi hakkıdır ve biz de bu hakka en çok saygı duyan partiyiz. Seçim sonuçları üzerine her soruya cevap verdik. Değerlendirme toplantılarımızla kendi öz eleştirimizi yaptık. Tüm bunları da kamuoyu ile şeffaf bir biçimde paylaştık. Vatandaşımızın bu hakkına saygı duyacağız ama partimizin üyesi olanların, geçmişte belli makamlarda bulunmuş olanların, yapılan seçim çalışmalarına katılıp destek vermesi gerekenlerin;Seçim sonrasında partimizi, Sayın Genel Başkanımızı, ilçe ve belediye başkanlarımızı ,mevcut milletvekillerimizi, kamuoyu önünde ve basında tartışılır hale getirmesi, suçlaması ve değişim talebine sığınarak, hesaplaşmaya varan ağır sözler söylemesi kabul edilemez" şeklinde konuştu.

DEĞİŞİM ŞARTTIR, EVET

'Değişim' konusuna da değinen Aslanoğlu,"CHP’nin her üyesi, tüm bu tartışmaların yerini bilir. CHP’nin her üyesi bu tartışmaların yerinin ilçe, il kongreleri ve kurultay olduğunu bilir. Parti yenilenmelidir evet. Değişim şarttır evet. Partimizde değişimin önünü açmak, yaklaşan yerel seçimler öncesinde kadroların yenilenmesini ve güçlenmesini sağlamak için kongreler süreci başlatılmıştır.Şimdi partili olduğunu söyleyen her CHP’linin yapması gereken, bu kongrelere hazırlanmak, önce mahalle delege seçimlerinde sandığa gitmektir. Bu seçimlere katılım ne kadar yüksek olursa parti içi demokrasiyi ve değişimi o kadar güçlü sağlamış oluruz. Bu seçimlerde her üyemizin hakkını koruyacağız. Tüm seçim sürecinin şeffaf ve tüzüğümüze uygun yürütülmesinin teminatı olacağımıza söz veriyorum. Bu seçimlerin kardeşçe geçmesi için elimden gelenin fazlasını yapmaya söz veriyorum " dedi.

DERTLERDEN MEMLEKETİ KURTARMA…

Gerçek meselelerinin vatandaşın derdini çözmek olduğunu söyleyen Aslnaoğlu, "Bizler ne kazanılan seçimlerden sonra zafer sarhoşluğuna düşme ne de kaybedilen seçimlerden sonra karalar bağlama lüksüne sahip değiliz.Son ekonomik hamlelerden sonra bir kez daha gördük ki vatandaşa AKP iktidarı tarafından reva görülen yoksulluk ağırlaşarak sürecek.Ülkede yaşanan ekonomik bunalım, beşikteki bebekten, emekliliğini yaşayan vatandaşımıza kadar herkesi çok daha ağır bir biçimde etkileyecek.Vatandaşımız, seçim öncesinde kendisini yalanla, montajla kandıranlar tarafından yalnız bırakılacak.Bizse, örgütümüzle ve belediyelerimizle, bize oy verip vermediğine bakmaksızın, yine vatandaşımızın zor gününde yanında olacağız. Türkiye’nin milyonlarca hanesinde, borçlar, işsizlik ve çaresizlik yüzünden bayram kutlamak imkansız. Bizim CHP olarak bu dertleri paylaşma, vatandaşımıza gerçekleri anlatma ve tüm bu dertlerden memleketi kurtarma gibi bir sorumluluğumuz var. Bizim gerçek meselemiz vatandaşın derdini çözmektir. Bu aralar yeniden popüler hale gelen CHP’yi eleştirmek ve CHP hakkında ahkam kesmek akımına bizler kapılamayız" ifadelerini kullandı.

CHP 100 YILLIK BİR ÇINARDIR!

CHP'nin 100 yıllık bir çınar olduğunun vurgusunu yapan Aslanaoğlu,"Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir çınardır. Şimdi herkesin karar vermesi gereken şudur;Bu çınarda yeni bir filiz mi yeşerteceğiz, yoksa var olan dalları da kurutacak mıyız?Tavrıyla, emeğiyle, partililik duruşuyla, vefasıyla, yeni filizler yeşertmek isteyenlerle yol arkadaşlığı yapmaya devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde, bu partide fikirsel ve eylemsel değişimi bizler başlatacağız. Bizler değiştireceğiz. gençlerimiz değiştirecek  kadınlarımız değiştirecek .AKP iktidarının israfına, iş bilmezliğine, yalanlarına ve baskılarına başkaldıracağız hep birlikte. Meselenin partide değil ülke de iktidar olduğunu unutmayacağız. Kurban bayramında bırakın kurbanlık almayı, vatandaşlarımızın evlerine bir kilo kıyma almasını bile imkansız hale getiren iktidara karşı geleceğiz. Türkiye’ye ve CHP’ye sahip çıkmaya devam edeceğiz. " dedi.

HUZURLU BİR BAYRAM DİLİYORUM

Kurban bayramını kutlayan Aslanoğlu," Çocukların gelecek kaygısı olmadan, Anne Babaların iş, aş korkusu yaşamadan, gençlerimizin ülkeden gitme planları yapmadan yaşayabilecekleri bir ülke için buradayız.  Bayramlar sadece adlarıyla değil, ruhuyla, coşkusuyla ve neşesiyle de yaşanan günler olsun diye, buradayız. Tüm İzmirli hemşerilerimizin ve halkımızın, Kurban bayramını kutluyor, herkese sevdikleriyle geçirecekleri huzurlu bir bayram diliyorum" dedi.

ENSEYİ KARARTMAYIN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,"İzmir kuruluş ve kurtuluşun şehridir. 100 yıllık hikaye İzmir ve CHP'nin ortak yolculuğunun hikayesidir. Hem CHP hem İzmir Anadolu’dan dünyaya uzanan uygarlık köprüsü inşa etmenin mücadelesini verirler. Bu nedenle kimse enseyi karartmayın. Bu uygarlık mücadelesi devam ediyor, devam edecek. Biz İzmir olarak bu sorumluluk bilinci ile hareket etmeye devam edeceğiz. Bayram ertesinde kaldığımız yerden uygarlık mücadelesini azimle karalılıkla devam edeceğiz." İfadelerini kullandı

KÜSKÜNLÜKLERİMİZİN GERİDE BIRAKTIĞIMIZ BİR DÖNEM

Son olarak konuşan Devrim Barış Çelik ise, “CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak İzmir örgütümüzün ilk defa karşısına çıkıyorum. 27 yıldır aktif siyaset içindeyim. CHP 100 yıllık bir kurum olduğu gibi fırsat eşitliği ve liyakatin olduğu en alt üyesinden başlayarak her aşamada görevler alabileceğiniz, o görevlere seçimle gelebileceğiniz süreci inşa eden bir partidir. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olarak yeni seçim dönemine giriyor. Bu seçim dönemi yeniden şahlanışı, kaptanın limana ulaştırması için çaba sarf ettiği dönem olarak değerlendirmemiz lazım. Kongreler ve kurultay sürecini büyük bir heyecan içinde yaşıyoruz. Aynı zamanda partinin gelişimi ve dönüşümün yaşandığı süreç yaşanacak. Tüzük değişikliği de yaşanacak. Tüzük komisyonu oluşturuldu. Sadece kendi içinde çalışan değil, üyesinden yöneticisine kadar görüşlerini sunabileceği yapıyı oluşturmak istedik. Bu nedenle başkanlığını yaptığı yaptığım bilgi ve teknolojiden sorumlu genel başkan yardımcılığı bünyesinde bir internet sitesi kuruldu ve bununla ilgili sizlerle mesaj atıldı. Sizlerin de bu bilgilendirmelere bilgi ve birikimleriniz doğrultusunda bilgiler paylaşmanızı istiyorum. Bayramlar bizim kırgınlıklarımızın ve küskünlüklerimizin geride bıraktığımız bir dönem olur. Bizim de bu bayram arifesinde herkesle tek tek el sıkışarak geçirmek istediğimiz dönem. Bu bayram bizim için bir vesile olsun. Sadece komşularımız ile değil, partili dostlarımız iel kucaklaşacağımız bir dönem olsun” ifadelerini kullandı.

chp izmir tunç soyer şenol aslanoğlu devrim barış çelik